play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Završilo šesto izdanje Kliker festivala

Šesto izdanje Kliker festivala završilo je subotnjim nastupom glazbenog para „Cura i dečko“ te odličnim karaoke partyjem u varaždinskom P4 centru za mlade. Time je Kliker svojim programima nasmijao djecu i bebe, razdragao bake, mame i tate, ali i zabavio tinejdžere te mladu publiku.

Naime, festival je ugostio dvadesetak vrhunskih hrvatskih, ali i inozemnih pedagoga i umjetnika iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Poljske, njihove programe, nagrađene predstave, nekoliko premijera i plesnih radionica, dok su ovogodišnja posebnost bili programi namijenjeni publici s dudama. Uz magičnu atmosferu na koncertu klasične glazbe koju je isključivo za njih probrao varaždinski pijanist Danijel Oto, bebe su imale prilike ući u posebno osmišljen prostor, čaroban svijet zvukova, pokreta i oblika imerzivne predstave Ninabu, namijenjene djeci do 18 mjeseci. Svojim programom, ali i aktualizacijom tema vezanih uz djecu i mlade, Kliker se još jednom pokazao kao festival s kojim djeca rastu, ali i plešu, uče, sanjaju, stvaraju i otkrivaju uzbudljivo neobičan svijet plesa, kazališta i pokreta. Ovaj festival plesa, pokreta i igre se održao u suradnji s HNK Varaždin i Gradskim muzejem Varaždin, međunarodnom suradničkom platformom Generator, P4 – varaždinskim Centrom za mlade i nezavisnu kulturu te lokalnim odgojno-obrazovnim institucijama, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade “Kultura nova” i Austrijskog kulturnog foruma Zagreb.

Sedmo izdanje Kliker festivala održat će se u sklopu aktualne školske godine u lipnju 2022. godine.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  30 godina gospodarstva u Varaždinskoj županiji: izazovi su digitalizacija i robotizacija, održivi razvoj i radna snaga 

  Gospodarstvo Varaždinske županije nosi industrija, kako prije 30 godina, tako i danas, istaknuto je na panel raspravi „30 godina gospodarstva i obrtništva u Varaždinskoj županiji“. Događanje je održano povodom 30. obljetnice ponovnog osnivanja Županije i Dana Županije, a okupilo je brojne gospodarstvenike i poduzetnike. Pozdrave je svima uputio župan Anđelko Stričak, uz kojeg je na događanju bila i zamjenica Silvija Zagorec, predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije dr. sc. Josip Križanić, […]

  today06/09/2023 25

  0%