play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Zamlaka sada ima potpuno uređen i opremljen društveni dom

S ciljem da se mještanima i udrugama osigura kvalitetna društvena infrastruktura koja će odgovarati njihovim potrebama, Općina Trnovec Bartolovečki uložila je značajna sredstva u uređenje Društvenog doma u Zamlaki u kojem je u petak po prvi puta u povijesti održana sjednica Općinskog vijeća, a na obilježavanje dovršetka uređenja objekta stigao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki, Verica Vitković, podsjetila je na činjenicu da je vrijednost investicije unutarnjeg uređenja Društvenog doma Zamlaka 350.000 kuna i u potpunosti je financirana iz proračuna Općine. Također, iz proračuna je osigurano i 90.000 kuna za ugradnju opreme. „Sada kada je u društveni dom u Zamlaci zasjao u potpunom sjaju predajemo ga na uporabu mještanima Zamlake i udrugama jer oni zaslužuju takav objekt. Dajemo ga na korištenje udrugama, mladima, odnosno svim mještanima i nadamo se da će ovaj dom postati mjesto okupljanja, druženja, osmišljavanja i realizacije aktivnosti” – zaključila je načelnica Vitković.

Na otvorenje potpuno obnovljenog doma stigao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je čestitao načelnici Općine Trnovec Bartolovečki Verici Vitković na inicijativi i realizaciji ovog projekta. „U manjim sredinama, ovakvi domovi, bez obzira kako ih zvali, sjedište su okupljanja i društvenog života mještana. Kako se nalazimo u novouređenom, i zaista prekrasnom domu uvjeren sam da će ga mještani često koristiti i to ne samo kada će donositi važne odluke za svoje mjesto, već i za druženja, manifestacije, održavanje kulturno-umjetničkih programa, gostovanja, ali i za sve drugo što je potrebno danas čovjeku za normalan, kvalitetan i ugodan život” – izjavio je župan Stričak.

Zadovoljstvo nije krio ni predsjednik Mjesnog odbora Zamlaka, Ivan Sušec, koji je istaknuo kako su mještani na taj društveni dom dugo čekali. „Ovdje ne samo da će se okupljati mladi, već i članovi naše udruge koja je vrlo aktivna, a ovdje su i naši vatrogasci kojima smo uredili jedan dio njihovih prostorija. Ovo je za nas, za naše malo naselje lijep i ugodan prostor u kojem ćemo se družiti. Radovi nisu dugo trajali, od dogovora do završetka radova prošlo je dva mjeseca. Međutim, ovdje nećemo stati, u planu je još izgradnja nadstrešnice, kao i uređenje vanjskog okoliša” – najavio je Predsjednik MO Zamlaka Ivan Sušec.

Inače, što se tiče samih radova oni se odnose na postavljanje novih podnih obloga, novih pločica. U potpunosti je zamijenjena elektroinstalacija, a postavljena je i nova LED rasvjeta. U konačnici, dom je u potpunosti opremljen i spreman za korištenje.

    

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  U Varaždinske Toplice stiže gotovo 70 tisuća eura iz Fonda za zaštitu okoliša

  Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti raspisao je Javni poziv za neposredno sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama u svrhu jačanja otpornosti urbanih sredina vrijedan 17 milijuna eura, a dio sredstava stiže i u Varaždinske Toplice. Naime, Gradu Varaždinske Toplice odobrena su sredstva najviše u iznosu od 69.723,00 eura s PDV-om, što čini 80% procijenjenih i Fondu opravdanih troškova projekta, koji iznose 87.153,75 eura s PDV-om. U sklopu projekta […]

  today31/05/2024 13

  0%