play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Zamjenik Marković u sklopu Tjedna karijera na Sveučilištu Sjever sudjelovao u panel raspravi

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u utorak je u sklopu Tjedna karijera na Sveučilištu Sjever sudjelovao u panel raspravi „Logistika u zdravstvu te zdravlje kao dio pametnih gradova“. O tome razvija li se Varaždin u smjeru pametnog grada, na koji način se Grad Varaždin brine o kvaliteti života svojih građana i kako sve to utječe na zdravlje stanovnika, razgovarao je s ostalim sudionicima panela, ravnateljem Opće bolnice Varaždin Damirom Poljakom, gradonačelnikom Grada Jastrebarsko Zvonimirom Novoselom i fizioterapeutkinjom u austrijskoj REHA- ZENTRUM HESS Dajanom Patafta. Sve prisutne pozdravio je prof. dr. sc. Goran Kozina, prorektor za financije i opće poslove Sveučilišta Sjever.

Zamjenik Marković je naglasio kako Grad nema direktnu nadležnost nad sustavom zdravstva, ali može učiniti puno na polju preventive i poboljšanja kvalitete zdravlja i života kroz mnogobrojne projekte koji doprinose zdravlju naših sugrađana. U tu svrhu nova Gradska uprava pokrenula je projekte zdrave prehrane u vrtićima i školama, zapošljavanja psihologa u osnovnim školama za poboljšanje mentalnog zdravlja djece, postavljanja mjernih stanica za praćenje kvalitete zraka i mjerenja buke, a već od ranije se našim sugrađanima subvencionira popravak i kupnja bicikala i uvela mogućnost korištenja e-romobila što su samo neki do mnogobrojnih projekata koji se trenutno provode. Također, istaknuo je kontinuiranu pomoć Općoj bolnici Varaždin koju Grad Varaždin pruža osiguravanjem stanova za liječnike, a najavio je i dodatne mjere poticanja stanogradnje uz mogućnost jeftinijeg najma kojima bi se mladi zdravstveni djelatnici dodatno motivirali da nakon školovanja ostanu raditi i živjeti u Varaždinu.

Tjedan karijera, jedno od najvećih regionalnih događaja spajanja akademske i poslovne zajednice, u organizaciji Sveučilišta Sjever, održava se u varaždinskom i koprivničkom Sveučilišnom centru do 20. svibnja 2022. godine.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Objavljeni Javni pozivi za participativni proračun za djecu i mlade

  Grad Varaždin objavio je Javni poziv za prijavu prijedloga za participativni proračun za mlade za 2022. godinu čime će se omogućiti aktivno uključivanje mladih u odlučivanje o tome koji će se projekti za mlade financirati iz proračuna Grada Varaždina. Takav proračun predstavlja uspješan mehanizam identificiranja i realiziranja potreba mladih i zadovoljenje njihovih potreba na lokalnoj razini. U okviru ovog Javnog poziva raspodjeljuju se sredstva u ukupnom iznosu od 100.000,00 kuna. […]

  today05/04/2022 6