play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Zamjenik Marković s predstavnicima Rea Sjever u posjeti organizaciji Stadtlabor Graz

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u četvrtak je s predstavnicima Regionalne energetske agencije Sjever u sklopu provođenja projekta „Uspostavljanje suradnje zelenih zajednica sa živućim laboratorijima uz pomoć proširene stvarnosti – Green AURA“, posjetio organizaciju StadtLabor Graz koja se bavi kooperativnim urbanim razvojem. Sudionici su obišli greenLab na mjestu stare čeličane gdje je pokrenuta izgradnja novog gradskog kvarta kao primjer urbane regeneracije starog tvorničkog kompleksa.

„Vizija Grada Varaždina, pa i naš slogan je ŽIVJETI ZELENO stoga se uključujemo u sve projekte koji provode koncept zelenog, energetski učinkovitog i održivog razvoja grada. Elektromobilnost, električni bicikli i automobili, pametna i inovativna rješenja za energetsku učinkovitost, urbana regeneracija starih tvorničkih kompleksa, teme su i projekti koje svakako možemo preslikati na Varaždin. Graz je grad koji uistinu puno čini po pitanju zaštite okoliša i Varaždin se može s njime poistovjetiti. Uvijek je dobro vidjeti primjere dobre prakse i pokušati to implementirati kod nas.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Cilj projekta Green AURA je povećanje životnog standarda građana, podizanje njihove svijesti o klimatskim promjenama te promicanje energetske učinkovitosti razvijajući takozvane živuće laboratorije (Living Lab), čime se uz primjenu najnovije tehnologije proizvode različita primjenjiva rješenja.

Kako bi se smanjili učinci klimatskih promjena, lokalno stanovništvo mora biti informirano o svim raspoloživim alatima koji mogu doprinijeti njihovom ublažavanju. Kroz projekt Green AURA, građane se potiče na korištenje takvih alata. Poduzeća i građane se ovim projektom uključuje u istraživačke aktivnosti, zainteresiranim građanima se prikazuju rješenja vezana uz energetsku učinkovitost, energetsku obnovu, održivi transport, gospodarenje otpadom i obnovljive izvore energije.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  DVD Petrijanec održao 111. redovnu sjednicu Skupštine

  Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrijanec u subotu 5. veljače održalo je 111. redovnu sjednicu Skupštine koju je otvorio i vodio predsjednik društva Darjan Lukaček. Nakon izbora radnih tijela Skupštine tajnica Andrijana Kolarić podnijela je izvješće o radu društva dok je zapovjednik Valentino Jovan podnio izvješće zapovjednika iz kojeg valja istaknuti da je u protekloj godini bilo 15 požarnih i 3 tehničke intervencije na što je ukupno utrošeno 133 sata rada vatrogasaca. […]

  today07/02/2022 19