play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Zajednica žena „Katarina Zrinski“ Varaždinske županije – podrška Silviji Zagorec u kandidaturi za zamjenicu župana

Na konferenciji za medije u petak u Etno kući KITEC u Domitrovcu, u općini Vidovec, kandidatkinji za zamjenicu varaždinskog župana Silviji Zagorec podršku su dale članice županijske Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“.

Predsjednica Nadica Dreven Budinski istaknula je da ju veseli izbor žene za kandidatkinju za zamjenicu župana i da je to upravo Silvija Zagorec, članica Zajednice žena u Vidovcu. „Bilo nam je drago kad je bila izabrana za predsjednicu Općinske organizacije HDZ-a Općine Vidovec, a još nam je draža ova kandidatura za zamjenicu župana. Kao žene ženi, dajemo joj punu podršku u ovoj kampanji i želimo da pobijedi, jer je puna optimizma, vrijedna, marljiva i uporna. Osim toga, poznaje problematiku ruralnih sredina, a kada pogledamo našu županiju, od 28 jedinica lokalnih samouprava, 22 su općine. Vidovec je poznat poljoprivredni kraj i mislim da će se ona kao žena i kao poduzetnica jako dobro snaći. Upravo zbog svega navedenog Županijska Zajednica žena podržava Silvijinu kandidaturu, a naravno i našeg kandidata za župana Anđelka Stričaka.” – rekla je Dreven Budinski.

Mirjana Jambriško, vršiteljica dužnosti načelnika Općine Vinica, kazala je da je izuzetno važno što je stranka kandidirala ženu za zamjenicu župana na predstojećim lokalnim izborima. „Budući da sam i sama žena koja aktivno djeluje u stranci dvadesetak godina i Zajednici žena „Katarina Zrinski“ Varaždinske županije iz općine Vinica, mi ćemo joj pružiti maksimalnu podršku, animirati ćemo sve žene da joj daju podršku, jer vjerujemo u nju” – izjavila je Jambriško.

Sandra Županić iz Cestice naglasila je da se treba zalagati za promicanje žena u poslovnom i političkom svijetu. „Smatram da žene moraju imati priliku dokazati se u svim područjima. Podržavam Silviju u osobno ime, ali i ime svih članica Zajednice žena „Katarina Zrinski“ Općine Cestica. Smatram da je Silvija primjer onoga za što se zalažemo. Ovo je dokaz koliko naša stranka podržava žene, cijeni žene i aktivno ih uključuje u svoju politiku. Smatram da funkcija za koju se kandidirala predstavlja veliku odgovornost, ali sam sigurna da će Silvija svojim iskustvom, znanjem i sposobnošću u potpunosti opravdati povjerenje koje je zadobila.” – rekla je Županić.

Snježana Cerjan iz Maruševca žena je koja ulazi u izbornu utrku za načelnicu. „Silvija ide za zamjenicu župana, ja za načelnicu Općine Maruševec. Zajedno se podržavamo. Definitivno smatram da je Silvija izvanredan izbor, poznam ju i osobno i mislim da je stranka odlično izabrala. Zato što je žena, zato što je školovana, mlada je, radi na OPG-u, dolazi iz ruralne sredine. Vjerujem da će joj mnoge žene dati podršku da konačno imamo stručnu i kvalitetnu osobu na mjestu zamjenice župana” – kazala je Cerjan.

Ljubica Hosni iz Vidovca potvrdila je da Silvija Zagorec zaslužuje punu podršku. „Riječ je o sposobnoj, vrijednoj, obrazovanoj i odgovornoj mladoj ženi koja se svojim dosadašnjim radom dokazala na mnogim poljima. Svojim dosadašnjim angažmanom u Općinskom vijeću, aktivnim radom i političkim zalaganjem u općini pokazala je sposobnost, konstruktivnost i odgovornost u realizaciji projekata. Bez obzira na to je li riječ o ženama ili muškarcima, nama u HDZ-u uvijek je na prvom mjestu kvaliteta i lojalnost, a vrijedi istaknuti da smo mi jedna od rijetkih općina koja na listi ima više žena, nego muškaraca. Silvija je svoja, odgovorna, kompletna osoba koja je u svakom slučaju sposobna za dužnost za koju je kandidirana. Ima širok pogled na općedruštveni život, bez obzira na to što dolazi iz ruralne sredine. Silvija doista zaslužuje ovu kandidaturu i ima našu punu podršku.” – zaključila je Hosni.

Dr.sc. Spomenka Kiđemet-Piskač, dr. med., naglasila je da, usprkos ravnopravnosti žena koju Europska unija zagovara u mnogim svojim dokumentima, u Hrvatskoj je na političkoj sceni još uvijek daleko manje žena od muškaraca. „Zbog toga mi je izuzetno drago da je za zamjenicu župana predložena Silvija koja je svojim dosadašnjim radom i zalaganjem to zaslužila. Nadam se da će to biti prepoznato na ovim izborima i da će žene dati svoj glas jednoj samozatajnoj, ali nadasve vrijednoj ženi koja će svojim radom unijeti drugačiji pristup, interese i poglede na brojna pitanja.” – kazala je Kiđemet-Piskač.

Kandidatkinja za zamjenicu varaždinskog župana zahvalila je članicama Zajednice žena „Katarina Zrinski“ na podršci. „Iskreno i od srca zahvalna sam članicama Zajednice žena i svim našim ograncima na pruženoj podršci i povjerenju. Nadam se da ću to povjerenje, ovu vašu podršku uspjeti opravdati. Isto tako smatram da ću svojim angažmanom potaknuti i ostale žene da se aktivnije uključe u politiku.” – poručila je Silvija Zagorec.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Objavljene nominacije za nagrade Hrvatskog glumišta 2021. godine

  Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta 2021. g. Varaždinsko kazalište se može pohvaliti sa čak 5 nominacija i to: 1. Za najbolju predstavu u cjelini – DRAMA "Matiaš Grabancijaš Dijak" Tituša Brezovačkog u režiji Krešimira Dolenčića i produkciji Hrvatskoga narodnog kazališta u Varaždinu u sklopu manifestacije Ljeto u Varaždinu; 2. Za najbolje redateljsko ostvarenje – DRAMA Krešimir Dolenčić za režiju predstave "Matiaš Grabancijaš Dijak"Tituša Brezovačkog […]

  today15/11/2021 88

  0%