play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Za “Vrtove ulica mojeg Petrijanca” dobiveno više od 252 tisuće eura

Nakon što je Općina Petrijanec prijavila projekt na “Javni poziv za neposredno sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama u svrhu jačanja otpornosti urbanih sredina”, dobivena je odluka o odobrenih gotovo 252 tisuće eura s PDV-om što čini 80% procijenjenih i Fondu opravdanih troškova projekta, koji iznose ukupno 314 tisuća eura s PDV-om. Riječ je o projektu „Vrtovi ulica mojeg Petrijanca“ kojem je cilj sadnja stabala na području Općine Petrijanec. „Prije svega projekt obuhvaća ozelenjivanje i revitalizaciju Trga u Petrijancu, Novoj Vesi Petrijanečkoj i Družbincu, zatim sadnju drveća uz nogostupe nerazvrstanih cesta, sadnju niskog raslinja i drveća u parkovima i dječjim igralištima, te sadnju drveća u dvorištu dječjeg vrtića.“ – izjavio je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec nakon potpisivanja ugovora u Nacionalnoj knjižnici u Zagrebu. U Općini Petrijanec identificirano je čak 19 lokacija za sadnju na koje se planira zasaditi 826 stabala te 535 drvenastih grmova, a pored toga će ugraditi i 2 slavine s pitkom vodom.

 

„Drago mi je da smo ponovno bili uspješni u prijavljivanju projekta i povukli novih 251.751,80 eura bespovratnih sredstava u općinski proračun. Ovo je još jedan u nizu kvalitetno osmišljenih i pripremljenih projekata za koji su osigurana sredstva Fonda za zaštiti okoliša i energetsku učinkovitost u omjeru od čak 80% sufinanciranja. Po prvi puta u povijesti su osigurana sredstva za zelene klimatske promjene u Općini Petrijanec i vjerujem da na tome nećemo stati. Za prijavu projekta bilo je potrebno izraditi SECAP (Akcijski plan održivog energetskog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama Općine Petrijanec) što smo također uspješno odradili” – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  U Gradskoj vijećnici održan prijem predstavnika folklornih skupina Međunarodnog folklornog festivala COFA

  Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki u petak su u Gradskoj vijećnici ugostili predstavnike folklornih skupina koje nastupaju na Međunarodnom folklornom festivalu COFA. Uz predstavnike skupina, prijemu su prisustvovali i idejna začetnica i direktorica festivala Petra Golubar te umjetnički voditelj Varaždinskog folklornog ansambla Tim Hrvaćanin. Na početku susreta, gosti su se kratko predstavili, zahvalili Gradu Varaždinu na gostoprimstvu te podijelili svoje dojmove o nastupima i […]

  today12/07/2024 3

  0%