play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Vraća se Humanitarna utrka grada anđela

Sportsko rekreativno društvo 315 Sjeverozapad i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, na inicijativu Damira Habijana, organiziraju humanitarnu utrku s koje će sav prihod od kotizacija biti doniran Odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin.

Najavljeno je to u utorak na konferenciji za novinare, što znači da se u Varaždinu vraća Humanitarna utrka grada anđela. 2. humanitarna utrka grada anđela održat će se u nedjelju, 9. svibnja 2021. godine, sa startom na Kapucinskom trgu u 10.00 sati. Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, podsjetila je da je 2019. godine organizirana 1. humanitarna utrka grada anđela za Ivana Kišića, oboljelog od cerebralne paralize, te je sav prihod od kotizacija i donacija građana, u iznosu od 33.200 kuna, usmjeren za troškove njegovog liječenja „Ovo je samo nastavak prve odlične humanitarne utrke grada anđela. Ove godine smo odlučili da će sva donirana sredstva biti usmjerena na račun pedijatrijskog odjela Opće bolnice u Varaždinu. Naravno da svatko, tko želi, može uplatiti i više od tih 50 kuna kotizacije. Tijekom ovog tjedna ćemo objaviti broj žiro računa na koji će se moći uplatiti sredstva” – rekla je Sitar.

Damir Habijan zahvalio je SRD 315 Sjeverozapad i Zajednici na prihvaćanju inicijative i organizaciji 2. humanitarne utrke. „Nažalost, prošle godine, obzirom na epidemiološke uvjete, nismo bili u mogućnosti organizirati humanitarnu utrku. Nadam se da će epidemiološka situacija 9. svibnja biti povoljnija i da će biti moguće da je održimo. Kotizacija je ista kao i prije dvije godine. Cjelokupni iznos od tih 50 kuna uplaćuje se direktno na poseban račun u svrhu uplate za Odjel pedijatrije OB Varaždin. U slučaju da se utrka ne uspije održati obzirom na uvjete, cijeli iznos ćemo vratiti uplatiteljima ukoliko to žele, a ako ne žele povrat, taj će iznos biti uplaćen u navedenu svrhu” – pojasnio je Habijan i dodao da ruta utrke ostaje ista. „Mislim da su je građani dobro prihvatili. Radi se o startu na Kapucinskom trgu, cilj je također na Kapucinskom, trči se užim centrom grada i proći će se uz Stari grad, na bedem da ima malo i uspona. 4 kilometra i 850 metara je dužina i to nije zahtjevno, mogu sudjelovati svi koji žele pomoći” – kazao je Habijan.

Predsjednik SRD 315 Sjeverozapad, Marko Dugandžić, pozvao je građane da se odazovu. „Prijave idu preko aplikacije stotinka.hr. Svaki sudionik utrke dobit će u startnom paketu buff – sportsku maramu s logom utrke i predivnu medalju sa znakom anđela. Veselimo se utrci i nadamo da će vrijeme i mjere poslužiti” – završio je Dugandžić.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Trnovec Bartolovečki: Strogo smo protiv iskorištavanja životinja

  Posljednjih su dana mještani općine Trnovec Bartolovečki i okolnih mjesta diljem općine mogli vidjeti plakate za najavu dolaska cirkusa u Trnovec Bartolovečki. Radi se o cirkusu Candy, a kako ističu iz Općine, cirkus nije tražio nikakvu suglasnost za nastup na području općine. - U Općinu nije stigao nikakav zahtjev za nastup, a moram napomenuti i da, ukoliko će i tražiti, njihov zahtjev će biti odbijen - poručila je trnovečka načelnica […]

  today08/03/2024 109

  0%