play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

„Vizionar godine“ Nikola Vudrag spreman za novu ekskluzivnu izložbu u Veneciji

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković posjetili su varaždinskog umjetnika Nikolu Vudraga u RezervArtu te mu čestitali na novom priznanju, tportalovoj nagradi „Vizionar godine“ u području kulture.

 

Uz pročelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijelu Vusić, voditeljicu Odsjeka za kulturu Luciju Dugandžić i direktoricu Turističke zajednice grada Varaždina Jelenu Toth, razgledali su nove Vudragove skulpture koje on priprema za nadolazeću veliku izložbu na Venecijanskom bijenalu u organizaciji Europskog kulturnog centra u Palazzo Mora.

 

Skulpture Atlasa i Prometeja, prikazane kao ruke koje doživljavaju suprotstavljene sile, nose i fizička i simbolička značenja. U smislu fizike, skulpture predstavljaju dvije temeljne sile: guranje i povlačenje. Atlasova ruka pod pritiskom simbolizira silu guranja, dok Prometejeva ruka koja vuče lanac predstavlja silu povlačenja.

 

Gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika iskazali su podršku Nikoli Vudragu u novim projektima kojima u svijetu predstavlja ne samo grad Varaždin, već i Hrvatsku.

„Vudragovo ime i njegovi radovi od željeza poznati su u svjetskim galerijama, spominju ga najveći kolekcionari i ponosan sam što nastaju upravo u Varaždinu u rukama ovog mladog talentiranog Varaždinca. Priznanje „Vizionar godine“ zaista je opravdano. Grad Varaždin bit će mu podrška u njegovom radu i veselimo se novoj izložbi u Veneciji.“ – rekao je gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Impuls poezija večeras u “Staroj vagi”

  Nakon perioda održavanja pjesničkih susreta online, večeras će se IMPULS poezija održati uživo i to u kavani Stara vaga na Trgu Matije Gupca u Varaždinu. Organizator je Udruga „Ritam misli“ koja priprema poetski susret pjesnika: Sonje Kušec Bećirević, Abdulaha Bećirevića Alije i Ljiljane Vuglač. „Ritam misli ne posustaje već kroči davno zacrtanim putem, Impuls poezija u kafiću je zasigurno jedan od programa koji će trajati usprkos novim okolnostima. 23. lipnja […]

  today23/06/2021 404

  0%