play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Počinje nova sezona u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu

Nova sezona u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu počet će u ponedjeljak, 11. travnja i donosi brojne mogućnosti i aktivnosti namijenjene mladima iz Varaždina i ostatka Hrvatske. Program su u četvrtak, 7. travnja u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu predstavili programski direktor Nino Preložnjak, programska voditeljica Jelena Brcković i programski asistent Viktor Ožeg, uz prisustvo gradonačelnika Grada Varaždina Nevena Bosilja i pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijele Vusić.

P4 – centar za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu u 2022. godini nastavlja biti mjesto gdje će mladi imati priliku informirati se o projektima i programima vezanima za obrazovanje, mobilnost, volontiranje i kreativno izražavanje, podržati i pratiti programe iz područja nezavisne kulture od lokalne do međunarodne razine te sudjelovati u aktivnostima (kreativnima, kulturnima, edukativnima, slobodno vrijeme) namijenjenima isključivo njima. Godišnji program u P4 osmislila je i provodit će Udruga mladih V.U.K. koja u suradnji s Gradom Varaždinom upravlja P4. Uz godišnji program, bit će održano i niz programa drugih udruga koje djeluju u P4 (Filmsko-kreativni studio Vanima, Umjetnička organizacija VRUM, Umjetnička organizacija Gllugl, nuSynergetic i dr.)”, istaknuo je programski direktor u P4 Nino Preložnjak.

Gradonačelnik Grada Varaždin Neven Bosilj istaknuo je da je izuzetno zadovoljan dosadašnjim radom P4, te da će Grad Varaždin i dalje podržavati P4 – centar za mlade i nezavisnu kulturu s 350.000 kuna godišnje. “Oduševljen sam predstavljenim godišnjim programom za 2022. godinu u P4 koji je zaista postao mjesto okupljanja mladih u gradu s kvalitetnim sadržajima za mlade. Pozivam mlade da se svojim prijedlozima jave i na Javni poziv za prijavu prijedloga za participativni proračun za mlade za 2022. godinu u sklopu kojeg im je na raspolaganju ukupno 100.000 kuna, odnosno 20.000 kuna maksimalno po projektu. Rok za prijavu je 25. travnja”, naglasio je gradonačelnik Bosilj.

Godišnji program u P4 u 2022. godini podijeljen je u tri programska pravca: Kultura, Radionica i Dokolica.

U sklopu programskog pravca Kultura osmišljen je program TP4 ili Teatar u P4 čiji je cilj stvaranje nove i mlade kazališne publike koja kritički promišlja, te ugostiti ponajbolja manja hrvatska kazališta iz Hrvatske s predstavama koje su tematski bliske mladima. Tako će na Gllugl sceni u P4 gostivati kazalište Mala scena s predstavom AUT, KunstTeatar s predstavom Ti si prvi hrabar, mladi redatelj Vanja Jovanović s predstavom Proba Pirandella koja mu je bila diplomski rad na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, a priliku će dobiti i Umjetnička organizacija Favela s predstavom Plavo i veliko iza koje stoje mlade varaždinske umjetnice Fani Solomun i Hana Kunić.

U P4 nastavljaju i s programom MP4 ili Music P4, a riječ je o cjelogodišnjem programu koji potiče autorsko glazbeno stvaralaštvo na sjeveru Hrvatske, raznolikost glazbenog stvaralaštva, međusektorsku suradnju u kreativnim industrijama. Namijenjen je glazbenicima_ama i bendovima koji će imati priliku predstaviti se široj publici, raditi na sebi i svojoj glazbi. U sklopu MP4 bit će organizirano glasanje publike za pjesmu godine, a nagrada će biti podijeljena na MP4 Music Awardsima, završnom jednodnevnom događaju dodjele nagrada i nastupa glazbenika_ica.

Osim Podruma ponedjeljkom koji organizira FKS Vanima, Kliker festivala, VAFI&RAFI, ljetnog programa za mlade Hladoveena (8.7., 15.7. I 22.7.) te KVART festivala koji postaje showcase festival glazbene industrije u lipnju i bit će održan od 23. do 25. lipnja, novitet u P4 godišnjem programu je KSP4, odnosno Koncertna sezona u P4. Tako će u varaždinskom centru za mlade i nezavisnu kulturu jednom mjesečno, a obično prve subote u mjesecu biti održan koncert manje ili nešto bolje poznatih bendova iz cijele Hrvatske.

Korisnici i korisnice programa u P4 pokazali su prošle godine velik interes za glazbenim događanjima u P4. Varaždinu općenito nedostaje mjesto gdje će redovito biti organizirani koncerti koji defintivno pomažu i razvoju lokalne glazbene scene, ali publike, te umrežavanju s glazbenicima i glazbenicama, produkcijskim kućama, event industrijom iz cijele Hrvatske. To su samo neki od razloga zašto smo krenuli s KSP4 ove godine”, istaknuo je programski asistent u P4 Viktor Ožeg.

Radionica je programska cjelina koja se fokusira na osobni i kreativni razvoj mladih osoba, ali i njihove profesionalne vještine. U 2022. nastavit ćemo raditi na uključivanju mladih ljudi u razvoj društva, u njegu mentalnog zdravlja i potencijalno otvoriti prostor za razvoj novih, održivih ideja”, dodala je programska voditeljica u P4 Jelena Brcković.

Programski pravac QP4 ili Queer u P4 nastavlja okupljati mlade iz LGBTIG+ zajednice, pružati im psihološku podršku i organizirati gostovanja relevantnih osoba i udruga iz Hrvatske. QP4 vodi Lea Labaš. U sklopu Čeličane, psihosocijalne radionice za mlade, mladi će sa psihologinjom Petrom Draginić, obrađivati sljedeće teme: Samopouzdanje i samopoštovanje(14.4.), Socijalni odnosi (12.5.), Komunikacijske vještine (2.6.), Stres (22.9.), Emocionalna dobrobit i nošenje s emocijama (20.10.), Perfekcionizam i kako ga prevladati (24.11.), Koraci do ispunjenijeg života (8.12.). Najposjećenije radionice u P4 su Plesna sekcija u P4. Plesne radionice suvremenog plesa, hip-hopa, jazz dancea vode Maja Kućar i Tea Košić svakog utorka i petka.

Program DOKOLICA je usmjeren na provođenje slobodnog vremena koji su osmislili mladi u sklopu participativnog poziva Programiraj 2022., a predložili su večeri igranja društvenih igara, Gastro gušte koja će voditi gastro entuzijastica Andreja Piskač koja će u neformalnoj atmosferi srednjoškolcima_kama i studentima_icama predložiti što pripremiti i nositi za gablec u školu ili fakultet. Svjetska putnica Patricia Lacković nastavlja s programom Putujmo u P4 u sklopu kojeg će sve zainteresirane savjetovati kako do jeftinijih avionskih karata ili kako jeftinije putovati, odnosno predstaviti 10-ak država svijeta koje je proputovala (Nepal, Kina, Sejšeli, Turska, SAD i dr.)

Program vjernosti je namijenjen najvjernijim i najsrdačnijim podupirateljima i podupirateljicama P4 – centra za mlade i nezavisnu kulturu te P4 programa, a nazvani su P4 Lojalke i P4 Lojalci. Naime, Lojalke i Lojalci su svi oni koji žele postati članovima P4 i podržati program P4, a da bi i službeno postali P4 Lojalke i Lojalci, ispunit će online obrazac s osnovnim informacijama te automatski ući u svijet ekskluzivnih informacija, dodatnih pogodnosti i dobrih popusta u P4!

Svi programi i rasporedi podložni su promjenama. Naglašavamo da vodimo računa o sigurnosti i zdravlju mladih te da će sve aktivnosti biti održane u skladu mjera i preporuka vezanih za pandemiju koronavirusa.

Više informacija na: www.pecetri.com / IG @pecetri / FB @pecetri

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Obrazovanje

  Učenici petrijanečke škole izradili video igru i pobijedili na državnom natjecanju

  Učenici šestog razreda Osnovne škole Petrijanec, Jan Fabijančić, Domagoj Darabuš i Dora Tomašek, pod vodstvom mentorice Jasminke Belščak, osvojili su 1. mjesto na državnom natjecanju STEMwave Škola budućnosti koje se održalo u subotu, 11. svibnja u Zagrebu. "Pokupi i recikliraj" naziv je video igre koju su uz pomoć alata umjetne inteligencije izradili učenici Osnovne škole Petrijanec. Da se radi o vrlo kvalitetnom produktu znanja i prakse potvrđuje podatak kako je […]

  today15/05/2024 26

  0%