play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Više od 60 polaznika okušalo se u raznim sportovima 6. Zimskog sportskog višeboja

Šezdesetak djece svoje je zimske praznike iskoristilo vrlo aktivno. Naime, od 27. prosinca 2021. godine do 7. siječnja 2022. godine osnovnoškolci su u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, tjedan dana, potpuno besplatno uživali u raznim sportovima na 6. Zimskom sportskom višeboju.

Učenice i učenici od trećeg do sedmog razreda gradskih osnovnih škola, savladavali su elemente gimnastike, rukometa, nogometa, badmintona i borilačkih sportova. Programi su se odvijali po tri sata dnevno na unutarnjim terenima u sportskoj dvorani Varaždin u Graberju pod budnim okom profesora kineziologije, članova Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije, Emerika Večerića, Marka Žganeca, Bele Ščapec, te pomoćnog trenera Antonia Horvatića.

Sedmi dan polaznici su na natjecanju u višeboju savladavali prepreke na specijalno postavljenim poligonima, dok je osmi dan bio rezerviran za boravak u prirodi, odnosno 13 kilometara planinarenja na Ravnu goru. Prava nagrada za uspon uslijedila je nakon zajedničkog ručka u planinarskom domu „Filićev dom”, gdje su podijeljene diplome za sudjelovanje i majica za uspomenu na nezaboravne zimske praznike.

Koordinatorica projekta i stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždin, Anica Sitar, zahvalila je učenicima na sudjelovanju i njihovim roditeljima, ravnateljima osnovnih škola te gradskoj upravi na podršci projektu. „Mislim da su djeca, kao i mi, zaista uživala u kvalitetno provedenom vremenu. Poticanje djece na bavljenje sportom, a i nas odraslih, od velike je važnosti za naše zdravlje, posebice u ovom pandemijskom razdoblju. Bavljenje sportom od malih nogu kod djece stvara pozitivne životne navike. Osim potrebe za kretanjem, djeca sportom razvijaju socijalne vještine, veću odgovornost, samostalnost, ali i timski rad, a sve te vještine će im kasnije koristiti u životu jer se mogu primijeniti u raznim situacijama.” – rekla je Sitar dodavši kako bi, da nije koronavirusa, polaznika bilo još više te kako se raduju trećem izdanju „Ljetnog sportskog višeboja“.

Iako zbog pandemije koronavirusa Zimski višeboj lani nije održan, ove godine pripremili su iznenađenje za polaznike uvođenjem novih sportova – orijentacijsko trčanje na vanjskim terenima u Graberju u suradnji s Orijentacijskim klubom „Varaždin“ te kuglanje na kuglani u sklopu Arene Varaždin u suradnji sa Ženskim kuglačkim klubom „Varaždin“. Iz Zajednice sportskih udruga već za iduću godinu najavljuju nove sportove i iznenađenja za buduće polaznike.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Grad Varaždin u proračunskom plusu iako se zbog metodologije prikazuje manjak

  U razdoblju od 11. – 20. studenoga 2022. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu proračuna Grada Varaždina za 2023. godinu i projekcije za 2024. i 2025. godinu. Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću je upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja. Materijali  i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sami nacrti […]

  today11/11/2022 49

  0%