play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Više od 60 polaznika okušalo se u raznim sportovima 6. Zimskog sportskog višeboja

Šezdesetak djece svoje je zimske praznike iskoristilo vrlo aktivno. Naime, od 27. prosinca 2021. godine do 7. siječnja 2022. godine osnovnoškolci su u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, tjedan dana, potpuno besplatno uživali u raznim sportovima na 6. Zimskom sportskom višeboju.

Učenice i učenici od trećeg do sedmog razreda gradskih osnovnih škola, savladavali su elemente gimnastike, rukometa, nogometa, badmintona i borilačkih sportova. Programi su se odvijali po tri sata dnevno na unutarnjim terenima u sportskoj dvorani Varaždin u Graberju pod budnim okom profesora kineziologije, članova Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije, Emerika Večerića, Marka Žganeca, Bele Ščapec, te pomoćnog trenera Antonia Horvatića.

Sedmi dan polaznici su na natjecanju u višeboju savladavali prepreke na specijalno postavljenim poligonima, dok je osmi dan bio rezerviran za boravak u prirodi, odnosno 13 kilometara planinarenja na Ravnu goru. Prava nagrada za uspon uslijedila je nakon zajedničkog ručka u planinarskom domu „Filićev dom”, gdje su podijeljene diplome za sudjelovanje i majica za uspomenu na nezaboravne zimske praznike.

Koordinatorica projekta i stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždin, Anica Sitar, zahvalila je učenicima na sudjelovanju i njihovim roditeljima, ravnateljima osnovnih škola te gradskoj upravi na podršci projektu. „Mislim da su djeca, kao i mi, zaista uživala u kvalitetno provedenom vremenu. Poticanje djece na bavljenje sportom, a i nas odraslih, od velike je važnosti za naše zdravlje, posebice u ovom pandemijskom razdoblju. Bavljenje sportom od malih nogu kod djece stvara pozitivne životne navike. Osim potrebe za kretanjem, djeca sportom razvijaju socijalne vještine, veću odgovornost, samostalnost, ali i timski rad, a sve te vještine će im kasnije koristiti u životu jer se mogu primijeniti u raznim situacijama.” – rekla je Sitar dodavši kako bi, da nije koronavirusa, polaznika bilo još više te kako se raduju trećem izdanju „Ljetnog sportskog višeboja“.

Iako zbog pandemije koronavirusa Zimski višeboj lani nije održan, ove godine pripremili su iznenađenje za polaznike uvođenjem novih sportova – orijentacijsko trčanje na vanjskim terenima u Graberju u suradnji s Orijentacijskim klubom „Varaždin“ te kuglanje na kuglani u sklopu Arene Varaždin u suradnji sa Ženskim kuglačkim klubom „Varaždin“. Iz Zajednice sportskih udruga već za iduću godinu najavljuju nove sportove i iznenađenja za buduće polaznike.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinskim Toplicama otkrivena bista Ivana Kukuljevića Sakcinskog

  U Varaždinskim Toplicama ovoga svibnja slave se dva jubileja – 30 godina od prvih Kukuljevićevih dana te 180. godišnjica od povijesnog govora Ivana Kukuljevića Sakcinskog koji je po prvi put na hrvatskom jeziku održao u Hrvatskome saboru 2. svibnja 1843. godine. U spomen na hrvatskog velikana održavaju se tradicionalni Kukuljevićevi dani, a povodom dvaju jubileja, u subotu je u malom parku kod Spomenika hrvatskom jeziku u Varaždinskim Toplicama otkrivena bista […]

  today08/05/2023 24

  0%