play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Više od 20.000 ljudi pogledalo 77 predstava na 15. Tjednu smijeha Kerekesh Teatra

Završio je 15. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra, najveći i najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj koji je trajao od 1. do 10. ožujka, a gostovao je u šest županija. Festival je u HNK u Varaždinu otvoren premijerom najnovije predstave Kerekesh Teatra „Babinjak“ čiji tekst i režiju potpisuje legendarni Ljubomir Kerekeš.

 

Osim premijere i odličnih gostujućih predstava, ovogodišnji 15. po redu Tjedan smijeha razveselio je mnogobrojnu publiku sa tri jubilarne izvedbe predstava Kerekesh Teatra. Tako je u Maruševcu igrana 150. izvedba predstave „Ljubaf“, dok je 100. izvedba predstave „Ja, trudnica“ razveselila sve prisutne u Ljubešćici. Posebno veselje izazvala je predstava „Skupština“ prema kojoj je snimljen i film Marginalci, koji je 2022. godine bio najgledaniji hrvatski film. Upravo je ta predstava imala svoju jubilarnu 300. izvedbu na Tjednu smijeha u Petrijancu, gdje je i snimljen velik dio scena iz filma.

U sklopu 15. Tjedna smijeha održana je 8. međunarodna izložba karikaturista pod nazivom „Olimpijada smijeha“ te su nagrađene i najbolje karikature po ocjeni publike.

Festival je zatvorio stand – up show „Reci mi da se šališ“ Gorana Vinčića Vinče, koji je oduševio Varaždince i njihove goste u HNK u Varaždinu.

Zatvaranje festivala popratila je dodjela nagrada pa je tako nagradu za najbolju portretnu karikaturu dobio je Damir Novak, dok je nagrada za najbolju geg karikaturu pripala Dragutinu Dadi Kovačeviću.

Nagrada publike ‘‘Najjači smehek”, koja se dodjeljuje petu godinu za redom, pripala je predstavi “Traži se novi suprug” Satiričkog kazališta Kerempuh, koja je uvjerljivo pobijedila s 212 reakcija punog gledališta.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Provedene akcije dobrovoljnog darivanja krvi

  Uspješno je provedena još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja se održala jučer u prostorijama Općine Maruševec za darivatelje sa šireg maruševečkog područja. Akciji je pristupilo 57 darivatelja, te je isto toliko i prikupljeno doza krvi. Velikoj obitelji darivatelja pridružena su tri nova člana,  dva muškarca i jedna žena. Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec u utorak, 12. travnja organizira dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Najprije će se od 8 sati […]

  today06/04/2022 47

  0%