play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Veselim sportskim finalom završio olimpijski tjedan dječjih vrtića Grada Varaždina

Nakon niza uspješnih sportskih aktivnosti organiziranih tijekom tjedna, povodom 21. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina, u petak je, 24. svibnja na Stadionu “Sloboda” održano veliko finale čime je zaključen ovogodišnji olimpijski tjedan.

Ovogodišnje izdanje okupilo je 500-tinjak varaždinskih predškolaca iz 15 gradskih vrtića, a posljednjeg dana mališani su se natjecali u malom nogometu i atletskim disciplinama – trčanje 50m, štafeta 4 x 25m, bacanje loptice te skok u dalj.

Koordinatorica cijeloga projekta bila je Anica Sitar, voditeljica za sport i razvojne programe Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, koja je zahvalila svim vrtićima na odazivu.
Zahvala ravnateljicama i odgojiteljicama iz varaždinskih dječjih vrtića, koji su se i ove godine rado odazvali Olimpijskom tjednu i koji iz godine u godinu podržavaju ovaj naš projekt. Bez odlične suradnje s njima, cijelo ovo događanje bilo bi nemoguće organizirati. Drago nam je da su upravo oni, koji odgajaju djecu, prepoznali važnost bavljenja sportom od malih nogu te ih potiču na rekreaciju i zdrav način života – poručila je Sitar.

Veliko finale olimpijskog tjedna službeno je otvorio gradonačelnik Grada Varaždina, Neven Bosilj.
Nemojte biti tužni ako niste prvi jer svi ste prvi i svi ste pobjednici – poručio je gradonačelnik Bosilj djeci prilikom otvaranja.

Inače, Varaždin je prvi grad u Hrvatskoj koji je krenuo sa Olimpijskim festivalom dječjih vrtića, a začetnik je bio Dragutin Posavec. Kako je istaknuo, festival je Zajednica sportskih udruga prve tri godine radila u svojoj organizaciji.
Poslije toga je Hrvatski olimpijski odbor vidio da je dobra akcija i proširio kroz čitavu Hrvatsku. Oni sjajno to vode. Zahvaljujemo još jedanput da su to prihvatili i dali mogućnost djeci da napreduju, da se druže, upoznaju i da im je lijepo – rekao je Posavec.

Iako naglasak dječjeg olimpijskog tjedna nije na plasmanu, već aktivnom sudjelovanju djece u sportu, ovogodišnji pobjednici stižu iz Dječjeg vrtića Bajka.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  “Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija” – fotografijom pokazane ljepote našega kraja

  U Atriju Županijske palače, u prekrasnom blagdanskom prostoru koji je jedinstvena atraktivna kulisa za fotografiranje i snimanje vlastite blagdanske razglednice, te kreiranje nezaboravnih uspomena, u subotu, 3. prosinca je otvoremna izložba fotografija „Tasko lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“. Dodatnu draž i ljepotu atriju Županijske palače daju fotografije koje su nastajale zahvaljujući foto natječaju „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“ čiji je idejni začetnik i organizator Radio Megaton, pokrovitelji […]

  today03/12/2022 256

  0%