play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Velika graba premala za volontere i aktiviste udruga

Park Velika graba u Sračincu proteklu je subotu bio poprište četvrtog Susreta udruga kojeg je uz potporu Općine Sračinec organizirala Udruga Preslica. Manifestacija, koja je ove godine doživjela svoje četvrto izdanje, organizira se s idejom zbližavanja udruga i njihovih članova i članica kako bi se unaprijedila međusobna suradnja između lokalnih udruga.

Udruga Preslica već četvrtu godinu organizira ovaj Dan udruga. Početna ideja bila je da se udruge zbliže, da se članovi upoznaju i da se ostvari suradnja među udrugama. Prve dvije godine održali smo edukativne radionice, a prošle i ove godine imamo ovaj susret u parku Velika graba. Danas nam se odazvalo čak 15 udruga; nisu sve iz općine Sračinec, imamo udruge iz Zagreba i nekoliko naših prijateljskih udruga s kojima već godinama surađujemo, hvala svima koji su nas posjetili – istaknula je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica.

U sklopu Dana udruga održana je i donacijska prodaja kolača koje su pripremile žene iz Udruge Preslica s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju Kulturnog centra Kerekesh teatra u Varaždinu. Gastronomiji tu nije bio kraj jer je održano i natjecanje u kuhanju gulaša koje je privuklo dodatne posjetitelje.
Općina Sračinec ima odličnu suradnju sa svim udrugama koje djeluju na našem području, a rezultat te suradnje možete vidjeti i na ovom današnjem velikom događanju. Hvala Udruzi Preslica koja je zaslužna za organizaciju, kao i svim izlagačima i kuharima koji pripremaju gulaš za današnje natjecanje. Ovo događanje samo je jedno u nizu u našem predivnom parku Velika graba, čije uređenje dobiva pravu potvrdu upravo na ovakvim manifestacijama. Ove nas godine očekuju još mnogobrojna okupljanja na ovom mjestu i unaprijed im se veselimo – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Sve naše udruge doprinose lokalnoj zajednici svojim aktivnostima, a ovo je upravo mjesto gdje se one predstavljaju. Naše udruge promiču očuvanje tradicije, zdrav život kroz sport, aktivnost DVD-a i tako dalje. Sve one doprinose kvaliteti života u našoj sredini, a mi iz Općine Sračinec iznimno smo zahvalni za to svim članicama i članovima udruga koji svoje slobodno vrijeme ulažu u njihov rad. U Općini Sračinec uvijek će imati partnera koji će ih podržavati i potpomagati – naglasio je Krunoslav Lukačić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec.

U kuhanju gulaša najbolje tri ekipe bile su Bratići, NK Sračinec i Tigrovi, a najljepše uređeni stol imala je udruga Maruša iz Maruševca, drugo mjesto pripalo je KUD-u Benedikt iz Svibovca Podravskog, a treće Udruzi Preslica Sračinec.

Kao šlag na tortu Dana udruga, odigrana je i predstava Kerekesh teatra.
Predstava “Dobra večer, došao sam po vašu kćer” nastala je po istinitim događajima, izvedena je više od 90 puta dosad. No, mene osobno puno više od predstave veseli da se ljudi druže onako kako bi to i trebalo, a svi su u odličnom raspoloženju. Hvala Udruzi žena Preslica koja nam svojom aktivnošću pomaže u prikupljanju sredstava za naš kulturni centar, moram reći da nema puno udruga koje su nam ovako pomogle. Drago mi je da smo ovdje na ovom događanju i da ga možemo još malo oplemeniti – rekao je Jan Kerekeš, koji je izveo spomenutu predstavu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Saborski zastupnik Jenkač o slobodnoj nedjelji i dostojanstvenom radnom vremenu

  Saborski zastupnik HDZ-a Siniša Jenkač sudjelovao je na okruglom stolu „Slobodna nedjelja i dostojanstveno radno vrijeme” posvećenom raspravi o izmjenama i dopunama Zakona o trgovini koji je održan u organizaciji predsjednice saborskog Odbora za poljoprivredu Marijane Petir. Okrugli stol održan je s ciljem da se ukaže kako prema dosadašnjem Zakonu rad nedjeljom nije u skladu s ustavnim vrednotama koje Hrvatsku definiraju kao socijalnu državu. Jenkač je ustvrdio kako će novi […]

  today09/03/2023 86

  0%