play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varteksov nogomet za svakoga: Radionica ‘Prevencija nasilja u sportu i fair play’

Kroz ovu godinu održavale su se radionice psihologa s temom ‘Prevencija nasilja u sportu i fair play’.
U današnje vrijeme događa se da su roditelji preokupirani poslom i nemaju vremena baviti se vlastitom djecom te više utjecati na njihov odgoj i obrazovanje. Mladi su zato prepušteni ulici i negativnim utjecajima, a postoji i veoma jak utjecaj nasilnih i agresivnih skupina od kojih niti naše društvo nije pošteđeno. Stoga je važno organizirati odgovarajuće aktivnosti i njihovu edukaciju.
Kroz projekt ‘Varteksov nogomet za svakoga’, odnosno radionice o prevenciji nasilja u sportu i fair playu koje je sufinanciralo Ministarstvom turizma i sporta jest dati doprinos vraćanju sporta pravim vrijednostima koliko je to moguće. U prave vrijednosti svakako ne spada nasilje, huliganizam i agresivnost, već fair-play, zdrav razvitak tijela i duha i sve drugo što to prati.
Radionice su svojevrsni pokušaj sublimacije, pretvaranja nekakve negativne energije i nagona u nešto pozitivno poput bavljenja sportom.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Obrazovanje

  Uručene nagrade najboljim mladim šahistima Varaždinske županije

  U Atriju Županijske palače danas su uručene nagrade najboljima na PUŽ-u – Pojedinačnom županijskom prvenstvu u šahu u školskoj godini 2021./2022.Nagrade su dodijeljene u tri kategorije, za niže i više razrede, te srednje škole, a nagrade, odnosno pehare im je uručila zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec. Tom prilikom podsjetila je kako je prije pet godina pokrenut projekt popularizacije šaha u osnovnim i srednjim školama, te su rezultati i više […]

  today23/03/2022 10