play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinski vatrogasci na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u četvrtak je u Gradskoj vijećnici primio pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina koji su na 8. natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske održanom u Varaždinu obranili naslov prvaka države. Gradonačelnik je vatrogascima čestitao na velikom uspjehu i naglasio kako će za sve svoje aktivnosti imati i dalje podršku Grada Varaždina. Istaknuo je zadovoljstvo odličnom suradnjom između Grada Varaždina i Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina te je pohvalio njihov angažman i zahvalio im na svemu što čine za građane Varaždina. „Uz kontinuirano ulaganje u opremu, važno nam je i da ulažemo u ljude pa sam sukladno potrebama Javne vatrogasne postrojbe i u skladu s pozitivnim propisima dao suglasnost na zapošljavanje još sedam vatrogasaca čime će njihov tim biti kompletan i spreman za sve izazove koji ih mogu dočekati “, rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Natjecateljska desetina Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina bila je najbolja u kategoriji profesionalnih „B“ ekipa u izvođenju tradicionalne vatrogasne vježbe, obranila naslov državnog prvaka i plasirala se na predstojeću vatrogasnu olimpijadu koja će se sljedeće godine održati u Celju u Republici Sloveniji.

Radi se o natjecateljskoj ekipi koja postoji od 1992. godine i kontinuirano postiže odlične rezultate te je na 8 državnih natjecanja osvojila 5 naslova državnih prvaka. Od 1992. do sada, ekipa JVP-e Grada Varaždina je četiri puta bila u sastavu vatrogasne reprezentacije Republike Hrvatske na međunarodnim natjecanjima vatrogasaca, a sljedeće godine će u Celju po peti puta predstavljati Grad Varaždin, Varaždinsku županiju i Republiku Hrvatsku na međunarodnom natjecanju CTIF, takozvanoj „Vatrogasnoj olimpijadi“. Na prošloj olimpijadi održanoj u Villachu u Austriji varaždinski vatrogasci bili su viceprvaci Europe. „Ove godine bio je pravi izazov pripremiti desetinu za nastup na državnom natjecanju jer zbog pandemije vatrogasna natjecanja nisu održavana dvije godine, a drugi hendikep je bio u tome što je velik dio članova tijekom požarne sezone bio dislociran na otok Lastovo tako da je vremena za zajedničke treninge i pripremu bilo vrlo malo. Značajna kvaliteta ove ekipe je kontinuitet članstva pa je potrebno manje vremena da se ekipa dovede u natjecateljsku formu.“ – rekao je Božidar Horvat, zamjenik zapovjednika JVP Grada Varaždina.

Uz podršku Ivice Labaša, zapovjednika postrojbe, Ilije Črnile koji se brine o tjelesnoj pripremljenosti natjecatelja i Dragutina Cecelje, trenera-mentora ekipe, a ujedno i najstarijeg natjecatelja, naslov državnih prvaka obranili su vatrogasci: Marijan Ožinger, Davor Vrbanić, Božidar Horvat, Željko Gajski, Mario Horvat ml., Miljenko Jambriško, Mario Horvat st. i Danijel Magić.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Ema, bravo!

  Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić priredio je kratko primanje za Emu Biškup iz Tužnog, učenicu 3. razreda Medicinske škole Varaždin, smjer fizioterapeut te članicu Plesnog kluba „Takt“ Varaždin. Plesom se aktivno bavi već 6  godina te uspješno usklađuje sve školske i plesne aktivnosti. Stipendistica je Općine Vidovec. Unatrag samo tri godine sudjelovala je na brojnim turnirima diljem Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine i osvojila  42 zlatne, 12 srebrnih i […]

  today29/06/2021 174

  0%