play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinski HNS traži hitno uklanjanje dviju rampa kod Sveučilišta Sjever

Stanari jednog od najprometnijih i najfrekventnijih kvartova u Gradu Varaždinu, POS naselja u Jalkovečkoj ulici ovih su dana postali taoci dviju rampi koje uzrokuju dodatne muke u ionako sve većem problemu s nedostatkom parkirnih mjesta.

 

Svjesni da danas gotovo svaka obitelj ima više automobila te da je POS naselje zbog svoje lokacije, ali i velikog broja sadržaja poput ljekarni, kafića, trgovina i sveučilišta sve privlačnija lokacija za doseljavanje mladih obitelji o čemu su puna usta svakoj lokalnoj vlasti, varaždinski HNS traži hitno rješavanje gorućeg problema s kojim se stanari, studenti i svi ostali građani suočavaju.

Sveučilište Sjever javno je parkiralište pretvorilo u privatno što se u uređenom gradu poput Varaždina ne smije i ne može događati. Zbog toga varaždinski HNS traži hitno uklanjanje rampi kojima je Sveučilište ogradilo javna parkirališna mjesta.

 

– Svi građani imaju pravo parkirati na javnim parkiralištima, kako stanari, tako i zaposlenici i studenti Sveučilišta Sjever. U vrijeme najvećih gužvi, na parkiralištu Sveučilišta nalazi se svega nekoliko automobila, dok ostala mjesta zjape prazna, a istovremeno studenti su se prisiljeni snalaziti, odnosno parkirati na ostalim lokacijama u naselju čime zauzimaju mjesta stanarima. Budući da je riječ o javnom parkiralištu koje je u vlasništvu Grada Varaždina, tražimo hitno uklanjanje rampi kako bi se zadovoljile potrebe i stanara i studenata i zaposlenika Sjevera – poručuje Igor Klopotan, predsjednik gradskog HNS-a.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Predstavljen Nacrt Plana razvoja Varaždinske županije do 2027. godine

  Više od 200 sudionika pratilo je u Varaždinu predstavljanje Nacrta Plana razvoja Varaždinske županije za razdoblje 2021. do 2027. godine, koje je organizirala Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije. Događanje je organizirano s ciljem poticanja javnosti na uključivanje u postupak savjetovanja o Plana razvoja Varaždinske županije kao jednog od najvažnijih strateških dokumenata Varaždinske županije. - Ovo javno predstavljanje organizirali smo kako bismo građane naše županije, udruge, poduzetnike, voditelje ustanova […]

  today20/01/2023 32

  0%