play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinski HNS i ove godine Odjelu za pedijatriju uručio vrijednu donaciju

Članovi Gradske organizacije HNS-a Grada Varaždina, zajedno sa Ženskom inicijativom HNS-a Varaždin, već tradicionalno, su uoči blagdana uručili donaciju Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Varaždin.

Tako su na Dan Grada Varaždina varaždinsku pedijatriju obogatili donacijom toplomjera, inhalatora i ostalih potrepština nužnih za normalno funkcioniranje Odjela i zbrinjavanje mališana kojima su blagdan omiljenog dječjeg sveca, svetog Nikole uljepšali slatkim paketićima i plišanim igračkama.

Predsjednik varaždinskog HNS-a Igor Klopotan svim Varaždinkama i Varaždincima čestitao je Dan Grada uz želje da se ova kriza vlasti što prije razriješi na demokratski, zakonit i moralan način.

– Varaždinski HNS ovakvim i sličnim aktivnostima pokazuje društvenu odgovornost i brigu o našim najpotrebitijim građanima, a u ovom slučaju to su naši najmlađi koji nažalost blagdane provode u bolnici. Kako bismo im barem malo olakšali taj boravak, njih 20-ak koliko ih se trenutno nalazi na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin razveselili smo slatkim paketićima i prigodnim igračkama te im uljepšali današnji blagdan Svetog Nikole – kazao je Klopotan.

Andreja Parlaj, predsjednica Ženske inicijative varaždinskog HNS-a naglasila je kako je cilj ove donacije olakšati funkcioniranje Odjela za pedijatriju.

 

– Uz ono što im je neophodno kako bi mogli obavljati posao zbrinjavanja i liječenja najmlađih članova našeg društva, mališanima smo poklonili i slatke paketiće i plišance kako bismo im uljepšali blagdan Svetog Nikole i olakšali boravak u bolnici – rekla je Parlaj.

 

U donaciji su se uz toplomjere i inhalatore našle i potrepštine poput pelena i dječjih maramica koje varaždinskoj pedijatriji uvijek dobro dođu. To je potvrdila i Branka Maretić, voditeljica Odjela koja je zahvalila varaždinskom HNS-u koji svake godine donira ono što je neophodno za njihov rad.

 

-Stvari kao što su toplomjeri i inhalatori su potrošna roba, stalno se kvare, puno ih koristimo i stalno nam trebaju tako da smo presretni zbog tih donacija. Što se tiče slatkiša i plišanaca, najmanji će biti najveseliji zbog čega smo stvarno zahvalni – poručila je Maretić.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  U Lepoglavi otvorena izložba “Čipka u filateliji”

  U čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u Lepoglavi otvorena je izložba "Čipka u filateliji" autora Milka Lineca iz Maribora. Na 15-ak panoa autor je predstavio hrvatske čipkarske centre koristeći filatelističke materijale kao i informacije koje je prikupio istražujući pojedinosti o svakom od predstavljenih centara. Tako se uz čipku i način njene izrade, posjetitelji mogu upoznati s krajem iz kojeg predstavljena čipka dolazi, počecima čipkarstva u navedenom kraju, okolnostima u kojima […]

  today18/08/2022 38

  0%