play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinske Vidre ponovno briljirale na Otvorenom regionalnom natjecanju u paraplivanju

U subotu 30.4.2022. u organizaciji PK Zadar uz podršku Grada Zadra, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog paraplivačkog saveza na bazenima “Višnjik“ održalo se Regionalno Otvoreno PH u paraplivanju.

PK Vidru predstavljalo je 5 plivačica i 4 plivača; Sabina Kušter, Ema Cesar, Brunela Hrženjak, Mirna Roginek, Borna Obradović, Nikola Kosec, Nikola Dodoš, Nikola Geček i Andrej Marjanović koji su zajedno imali 33 starta. Prvi dio natjecanja počeo je u 11 sati s disciplinom 50 metara leđno. Svaki plivač imao je 2 starta u prvom jutarnjem dijelu natjecanja. Plivači su se natjecali u disciplinama koje su im jača strana; 50 metara leđno, 100 metara prsno, 50 metara delfin te 100 metara slobodno (kraul).

Drugi poslijepodnevni dio natjecanja počeo je u 16 i 30 sa defileom plivačkih klubova, u kojem je plivački klub Vidra s ponosom predstavio Andrej Marjanović. Nakon defilea, naši plivači su se vratili na start kako bi mogli isplivati još jednu ili dvije discipline koje su im ostale. Vidre su se u drugom dijelu natjecale startale na 50 metara slobodno (kraul), 50 metara prsno te 100 metara mješovito.

Nagrađivanje najboljih plivača po disciplinama i kategorijama u Zadru je bilo drugačije nego u Splitu pa smo se nazad u Varaždin vratili sa čak 38 osvojenih medalja!!

Natjecatelji su medalje osvojili ako su bili na prva tri mjesta u kategoriji u kojoj su se natjecali (SB8, S9, S10, S14, C21 te AB) te u kategoriji juniora/juniorki, seniora/seniorka).

Sabina Kušter i Ema Cesar kući su se vratile, uz poboljšana najbolja vremena Ema na 50 m slobodno i 50 m prsno te Sabina na 100 m mješovito, 50 m leđno i 50 m slobodno svaka sa 8 medalja. Naime bile su na jednom od prva tri mjesta u svakoj disciplini u kojoj su plivale i u svojoj kategoriji i kao juniorke. Kušter se natjecala u AB kategoriji, a Cesar u kategoriji S9.

Brunela Hrženjak i Mirna Roginek su se okitile, svaka sa 7 medalja, kao juniorke u svojoj kategoriji C21.

Najuspješniji muški plivač bio je mlađi senior Nikola Kosec koji je osvojio 4 medalje u kategoriji C21.

Iako je dva tjedna prije natjecanja bio na “bolovanju“ zbog upaljene tetive i nije trenirao, Nikola Geček osvojio je 2 medalje u kategorijama SB8 i S9 te popravio svoja najbolja vremena na 50 slobodno, 50 prsno i 100 slobodno.

Odličnim plivanjem, Borna Obradović, Andrej Marjanović i Nikola Dodoš osvojili su po jednu medalju.

Do Zadra i nazad sigurno su nas vozili očevi Damir Kosec i Tomislav Hrženjaka koji su bila odlična pratnja i glasna i vesela podrška s tribina. U Zadru smo proslavili 15. rođendan od Brunele Hrženjak a slavljenica je za svoj rođendan poboljšala 3 od 4 rezultata sa PH Splitu.

Slijedeće natjecanje za koje se natjecatelji spremaju održat će se u Sloveniji, u Krškom 4.6.2022. koje je posebno po tome jer se održava na otvorenom bazenu.

Iz Vidre su zahvalili Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina na ustupanju dvaju kombi vozila.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Gradonačelnik Jenkač: “Ovim projektom riješit ćemo problem ukopa za sljedećih 200 godina!”

  Donedavno privatni prostor u centru Novog Marofa kod Franjevačke crkve, kojeg je Grad Novi Marof otkupio, postat će novo groblje. Naime, s obzirom na prostorni nedostatak sadašnjih groblja u Mađarevu, Remetincu, Oštricama i Presečnom, uočena je potreba za proširenjem kapaciteta.   Prva faza izgradnje groblja vezana uz otkup zemljišta i izradu glavnog projekta je finalizirana pa se trenutno radi na dobivanju građevinske dozvole, nakon čega se planira početak radova. Kako […]

  today28/07/2021 28