play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinske Vidre ponovno briljirale na Otvorenom regionalnom natjecanju u paraplivanju

U subotu 30.4.2022. u organizaciji PK Zadar uz podršku Grada Zadra, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog paraplivačkog saveza na bazenima “Višnjik“ održalo se Regionalno Otvoreno PH u paraplivanju.

PK Vidru predstavljalo je 5 plivačica i 4 plivača; Sabina Kušter, Ema Cesar, Brunela Hrženjak, Mirna Roginek, Borna Obradović, Nikola Kosec, Nikola Dodoš, Nikola Geček i Andrej Marjanović koji su zajedno imali 33 starta. Prvi dio natjecanja počeo je u 11 sati s disciplinom 50 metara leđno. Svaki plivač imao je 2 starta u prvom jutarnjem dijelu natjecanja. Plivači su se natjecali u disciplinama koje su im jača strana; 50 metara leđno, 100 metara prsno, 50 metara delfin te 100 metara slobodno (kraul).

Drugi poslijepodnevni dio natjecanja počeo je u 16 i 30 sa defileom plivačkih klubova, u kojem je plivački klub Vidra s ponosom predstavio Andrej Marjanović. Nakon defilea, naši plivači su se vratili na start kako bi mogli isplivati još jednu ili dvije discipline koje su im ostale. Vidre su se u drugom dijelu natjecale startale na 50 metara slobodno (kraul), 50 metara prsno te 100 metara mješovito.

Nagrađivanje najboljih plivača po disciplinama i kategorijama u Zadru je bilo drugačije nego u Splitu pa smo se nazad u Varaždin vratili sa čak 38 osvojenih medalja!!

Natjecatelji su medalje osvojili ako su bili na prva tri mjesta u kategoriji u kojoj su se natjecali (SB8, S9, S10, S14, C21 te AB) te u kategoriji juniora/juniorki, seniora/seniorka).

Sabina Kušter i Ema Cesar kući su se vratile, uz poboljšana najbolja vremena Ema na 50 m slobodno i 50 m prsno te Sabina na 100 m mješovito, 50 m leđno i 50 m slobodno svaka sa 8 medalja. Naime bile su na jednom od prva tri mjesta u svakoj disciplini u kojoj su plivale i u svojoj kategoriji i kao juniorke. Kušter se natjecala u AB kategoriji, a Cesar u kategoriji S9.

Brunela Hrženjak i Mirna Roginek su se okitile, svaka sa 7 medalja, kao juniorke u svojoj kategoriji C21.

Najuspješniji muški plivač bio je mlađi senior Nikola Kosec koji je osvojio 4 medalje u kategoriji C21.

Iako je dva tjedna prije natjecanja bio na “bolovanju“ zbog upaljene tetive i nije trenirao, Nikola Geček osvojio je 2 medalje u kategorijama SB8 i S9 te popravio svoja najbolja vremena na 50 slobodno, 50 prsno i 100 slobodno.

Odličnim plivanjem, Borna Obradović, Andrej Marjanović i Nikola Dodoš osvojili su po jednu medalju.

Do Zadra i nazad sigurno su nas vozili očevi Damir Kosec i Tomislav Hrženjaka koji su bila odlična pratnja i glasna i vesela podrška s tribina. U Zadru smo proslavili 15. rođendan od Brunele Hrženjak a slavljenica je za svoj rođendan poboljšala 3 od 4 rezultata sa PH Splitu.

Slijedeće natjecanje za koje se natjecatelji spremaju održat će se u Sloveniji, u Krškom 4.6.2022. koje je posebno po tome jer se održava na otvorenom bazenu.

Iz Vidre su zahvalili Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina na ustupanju dvaju kombi vozila.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Advent u Zelendvoru bio je pun pogodak

  Kulturno-umjetničko društvo Općine Petrijanec i Općina Petrijanec ove godine su organizirali jedan od najlješih i najbogatijih adventa u kraju, Advent u Zelendvoru. U subotu, oni najmlađi mogli su uživati u društvu Djeda Mraza u njegovoj kući, a mladi i oni nešto stariji u predstavi Kerekesh Teatra – „Dimnjačar“. Nedjeljani je program bio još bogatiji, a od 15  sati obogatila su ga djeca Dječjeg vrtića „Bambi“, koju su posjetili Moto Mrazovi. […]

  today20/12/2021 112

  0%