play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinska županija uključena u projekt Read your way to better English

U Županijskoj palači predstavljeni je projekt Read your way to better English!, projekt koji predvodi novi i suvremeni pristup učenju engleskog jezika, a u tom projektu od ove školske godine u 26 osnovnih škola Varaždinske županije sudjeluju 32 profesora engleskog jezika s ukupno 490 učenika.

Projekt su predstavili pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek, direktor Profil Kletta, Dalibor Grganić i Lana Kralj Dadić, buisniss developer Profil Kletta.

Naime, učenici i profesori engleskog jezika koji predaju u školama Varaždinske županije prvi su u nastavi engleskog jezika imali priliku koristiti digitalnu knjižnicu Oxford Reading Club s više od 700 lektira prilagođenih njihovom stupnju znanja i na taj su način imali na dlanu dostupno svo bogatstvo Oxfordovog književnog opusa.

Pročelnik Huđek je istaknuo kako je Varaždinska županija školama kojima je osnivač financirala nabavu Pristupnih kodova za digitalnu knjižnicu Oxford Reading Cluba za razdoblje od osam mjeseci. „Zahvaljujem se tvrtki Profil Klett jer nam sudjelovanje u ovome projektu itekako puno znači. Sve ove mogućnosti koje nam nudi digitalna knjižnica s preko 700 lektira prilagođene su našim učenicima i ono što ja mogu reći jest da će mi biti drago ako ćemo taj projekt moći nastaviti i proširiti na naše ostale škole. Zahvaljujući Profil Klettu, svaki profesor i učenik imao je potporu u svakoj fazi projekta. U završnoj fazi, svi su učenici i profesori koji su uključeni u pilot projekt sudjelovali u zajedničkom natjecanju, u završnoj radionici- Online kvizu s Moranom Zibar. Učenici devet škola Varaždinske županije – osnovnih škola Bednja; A.K.Miošića, Klenovnik, Visoko, Sračinec, Šemovec, Veliki Bukovec i Tužno, ostvarili su izvrsne rezultate na kvizu znanja i kvalificirali su se u finale završne radionice- Pub Quiz uživo s Moranom Zibar, gdje će imati priliku upoznavati učenike iz različitih škola, podijeliti iskustva i ostvariti naslov najboljeg čitača u projektu.

Direktor Profil Kletta, Dalibor Grganić, naznačio je kako je ova tvrtka već godinama na tržištu, odnosno surađuje sa mnogim srednjim školama, nudi podršku u obliku udžbenika i digitalnih obrazovnih materijala. „Digitalnim sadržajnima smo jedinstveni i prvi u Hrvatskoj – kazao je Grganić dodavši da su 2016. godine osmislili platformu IZZY na kojoj se izrađuje digitalni obrazovni sadržaj koji se koristi u svim školama, a od prije tri godine ova se platforma izvozi u deset zemalja EU.”

Lana Kralj Dadić, buisniss developer Profil Kletta, pojasnila je kako je projekt ove školske godine bio usmjeren na učenike 5. i 6. razreda, a uključilo se 25 škola iz županije. Naznačila je kako je glavni alat bio digitalna knjižnica te je dodala kako je Varaždinska županija bila među prvima u Europi koja je uopće dobila mogućnost korištenja tog digitalnog alata i njegovog predstavljanja učenicima. Govoreći o knjižnici kazala je da sadrži više od 700 lektira za vrtićku, osnovnoškolsku te srednjoškolsku dob. „Glavni cilj projekta je poticanje čitalačke pismenosti. Želimo da učenici i na stranom i materinjem jeziku čitaju sa zadovoljstvom jer čitanje je temelj uspjeha u svim drugim predmetima”- rekla je Kralj Dadić dodajući da se trenutno isto to planira ponuditi učenicima srednjih škola od slijedeće školske godine.

Osim značajnog utjecaja projekta na povećanje navike čitanja osnovnoškolaca Varaždinske županije, učenici su unaprijedili jezično-komunikacijske vještine te usvojili mnoštvo različitog interkurikularnog sadržaja različitih predmetnih područja ( geografija, medicina, kulturu i umjetnost itd.). Projekt je potaknuo rad s darovitim učenicima kojima je omogućio mnoštvo njima prilagođenih materijala i radionica. Profesori uključeni u projekt su međusobno surađivali, dijelili znanja i ideje te su se umrežili na regionalnoj razini i stekli nova znanja koja će dalje prenositi u projektnom radu i napredovati u struci.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Memorijal sjećanja na poginule vukovarske branitelje

  Prigodnim komemoracijama u Kamenici, te malonogometnim turnirom u Jerovcu službeno je započeo 16. memorijal sjećanja na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića, koji se održava u prigodi 30. obljetnice njihova stradavanja. Obilježavanje je počelo komemorativnim skupom kod spomen obilježja u Kamenici, na kojem su položeni vijenci i zapaljene svijeće, a molitvu je predvodio kamenički župnik, vlč. Rafael Mikec. Poklonila im se delegacija sastavljena od članova njihovih […]

  today23/08/2021 213

  0%