play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinska županija sve osnovne i srednje škole opremila STEM kompletima s dronovima

Sve osnovne i srednje škole u Varaždinskoj županiji od ponedjeljka raspolažu STEM edukacijskim kompletima koji sadržavaju dronove, licence za simulator, video-naočale za upravljanje i ostalu opremu.

Župan Anđelko Stričak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek su ravnateljima škola u Županijskoj palači uručili komplete za koje je iz proračuna izdvojeno 35.800 eura. „Ovime smo napravili novi iskorak koji će omogućiti praćenje svjetskih trendova u obrazovanju u području STEM-a, ali i biti na korist društvu u cjelini. Svaka naša škola sada ima komplet zahvaljujući kojem će zainteresirani učenici imati priliku educirati se o korištenju dronova te sami promišljati o tome na koji način ih primijeniti u kraju u kojem žive. Dronovi se danas primjenjuju u gotovo svim sferama života, primjerice, kod regulacije prometa, u poljoprivredi ili u slučaju prirodnih nepogoda. Treba istaknuti da je svako ulaganje u obrazovni sustav iznimno važno, što potvrđuju i fantastični rezultati naših učenika koji su ove godine osvojili 16 oskara znanja” – istaknuo je župan Stričak.

Svakoj osnovnoj školi omogućena je nabava jednog STEM edukacijskog kompleta s dronom, napomenuo je pročelnik dr. sc. Huđek. „Cilj je razviti edukacijske STEM programe temeljene na najnovijim industrijskim standardima za osnovne i srednje škole, kao i za Centre izvrsnosti Varaždinske županije. Posebno je važno što se sva nabavljena oprema proizvodi u Hrvatskoj, a video-naočale i 20-ak komponenata koje su glavne sastavnice dronova nose oznaku „made in Croatia“ – naveo je dr. sc. Huđek.

Za ravnatelje je tehnološka tvrtka Orqua, čije je sjedište u Osijeku, održala prezentaciju korištenja dronova i ostale opreme.

   

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sanira se klizište u Vrtlinovcu

  Grad Varaždinske Toplice kreće s realizacijom još jednog projekta, sanacijom klizišta u naselju Vrtlinovec vrijednom 170 tisuća kuna. Ugovor o izvođenju radova potpisali su gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković te uime izvođača radova, tvrtke Niskogradnja – Knežević, Petar Knežević. Radi se o sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti kod kapelice u Vrtlinovcu. Projekt sufinanciraju Hrvatske vode s 90 tisuća kuna, dok ostatak osigurava Grad Varaždinske Toplice.   „Ovo je još jedan […]

  today01/04/2021 78 2

  0%