play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinska županija osigurala besplatnu prehranu za učenike u riziku od siromaštva

Užina za sve IV“ naziv je EU projekta putem kojeg je u 33 osnovne škole Varaždinske županije osiguran besplatan školski obrok za učenike u riziku od siromaštva. Danas je održana online uvodna konferencija projekta, čiji je nositelj Varaždinska županija, a partneri su sve osnovne škole čiji je Županija osnivač.

Projekt je još u svibnju prijavljen na poziv Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a krajem kolovoza odobren je maksimalan iznos bespovratnih sredstava, 999.081,83 kuna iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i državnog proračuna. „Veseli me da, iako online, održavamo uvodnu konferenciju projekta „Užina za sve IV“, koji se kontinuirano provodi četvrtu godinu zaredom. S gotovo milijun kuna dobivenih bespovratnih sredstava prehrana se osigurava za 994 učenika. Uz to, Varaždinska županija iz svojeg proračuna osigurava dodatnih 2,3 milijuna kuna, čime se financira besplatna prehrana za sve učenike u 33 osnovne škole koji ostvaruju pravo na dječji doplatak. Treba reći da smo uveli i sufinanciranje prehrane učenicima srednjih škola u riziku od siromaštva, jer problem ne nestaje završetkom osnovne škole. Ovime ispunjavamo cilj koji smo zacrtali, a to je stvaranje sustava jednakih šansi” – istaknula je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Kriterij za uključivanje učenika u projekt besplatne prehrane i ove je godine bilo pravo na dječji doplatak. „Nažalost, za 32 posto učenika županijskih osnovnih škola njihovi roditelji dobivaju dječji doplatak, a upravo je to jedan od kriterija za financiranje školske prehrane koji je univerzalan na razini cijele Hrvatske. Vjerujem da će provođenje projekta, u koji je ukupno uključeno 2.909 učenika, biti uspješno, a zahvaljujem svima vama ravnateljima, jer se bez vas i vaše organizacije ne bi mogao provoditi” – rekao je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek.


Ravnateljima osnovnih škola je tehničke detalje projekta predstavila Andrea Holi iz Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije, koja pruža savjetodavnu podršku u provođenju „Užine za sve IV“.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Grad Varaždin uvodi participativni proračun za djecu i mlade

  Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj u utorak je uz predsjednika Odbora za mlade Gradskog vijeća Lovru Lukavečkog u Gradskoj vijećnici održao konferenciju za novinare povodom uvođenja participativnog proračuna za djecu i mlade. Konferenciji je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić. Odbor za mlade Gradskog vijeća na svojoj posljednjoj sjednici koja se održala u subotu, 9. listopada predložio je da se u proračunu Grada Varaždina osiguraju sredstva […]

  today13/10/2021 24

  0%