play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinska županija nastavlja subvencionirati stambene kredite liječnicima i zdravstvenim radnicima

Varaždinska županija nastavlja subvencionirati stambene kredite liječnicima i zdravstvenim radnicima više i visoke stručne spreme iz zdravstvenih ustanova, čiji je Županija osnivač. U Županijskoj palači u Varaždinu župan Anđelko Stričak i direktorica Regije Kontinentalna Zapad Zagrebačke banke Zagorka Mintas jučer su potpisali Aneks Ugovora o poslovnoj suradnji sufinanciranja stambenih kredita medicinskom osoblju. Ugovorena kamatna stopa je 2,85 % godišnje, a uz subvenciju Varaždinske županije u razdoblju od prvih pet godina, kamata za korisnike kredita iznosi oko 1,85 posto. „- Dosad su primljena 82 zahtjeva zdravstvenih djelatnika, od kojih su 52 zahtjeva realizirana. Županija za subvenciju kamatne stope mjesečno izdvaja oko 30.000 kuna, dok ukupan iznos subvencioniranih kamata za pet godina iznosi 1,8 milijuna kuna. Današnjim potpisivanjem Aneksa Ugovora omogućili smo da se za subvencioniranje kamatnih stopa jave i drugi zainteresirani zdravstveni djelatnici svih šest županijskih zdravstvenih ustanova, a s ciljem da riješe svoje stambeno pitanje i ostanu raditi upravo u našoj županiji – rekao je župan Stričak i zahvalio Zagrebačkoj banci na suradnji.

 

– Zagrebačka banka ovom suradnjom s Varaždinskom županijom želi potaknuti pozitivne trendove u društvu. Povoljnijim uvjetima financiranja želimo olakšati mogućnost rješavanja stambenih potreba liječnika i medicinskih djelatnika, što će im zasigurno omogućiti viši životni standard te ugodniji život u zajednici – rekla je Zagorka Mintas iz Zagrebačke banke.

Za subvencije stambenih kredita prijaviti se mogu zdravstveni radnici visoke i više stručne spreme iz Opće bolnice Varaždin, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu i Ljekarne Varaždinske županije.

Uvjeti za dobivanje kredita su članstvo u Hrvatskoj liječničkoj komori, da se radi o zdravstvenim djelatnicima više ili visoke stručne spreme iz zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Županija, da se nalaze na listi Varaždinske županije za ostvarivanje prava na kredit uz subvenciju, a da su kreditno sposobni prema standardnoj procjeni boniteta od strane Zagrebačke banke.

Potpisivanju Aneksa Ugovora prisustvovali su privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović te direktor Regionalnog centra Središnja Hrvatska Zagrebačke banke Hrvoje Jerković.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Novih 4,1 milijun kuna za projekte male infrastrukture

  Na sjednici Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, koja je održana u ponedjeljak, 20. lipnja, donijete su odluke o odabiru projekata za Mjeru 7.4. - Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Temeljem ovih odluka o dodjeli  bespovratnih sredstava 14 jedinica lokalne samouprave s područja LAG-a Sjeverozapad dobit će ukupno 4,1 milijun kuna bespovratnih sredstava […]

  today24/06/2022 7