play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinska županija nastavlja subvencionirati stambene kredite liječnicima i zdravstvenim radnicima

Varaždinska županija nastavlja subvencionirati stambene kredite liječnicima i zdravstvenim radnicima više i visoke stručne spreme iz zdravstvenih ustanova, čiji je Županija osnivač. U Županijskoj palači u Varaždinu župan Anđelko Stričak i direktorica Regije Kontinentalna Zapad Zagrebačke banke Zagorka Mintas jučer su potpisali Aneks Ugovora o poslovnoj suradnji sufinanciranja stambenih kredita medicinskom osoblju. Ugovorena kamatna stopa je 2,85 % godišnje, a uz subvenciju Varaždinske županije u razdoblju od prvih pet godina, kamata za korisnike kredita iznosi oko 1,85 posto. „- Dosad su primljena 82 zahtjeva zdravstvenih djelatnika, od kojih su 52 zahtjeva realizirana. Županija za subvenciju kamatne stope mjesečno izdvaja oko 30.000 kuna, dok ukupan iznos subvencioniranih kamata za pet godina iznosi 1,8 milijuna kuna. Današnjim potpisivanjem Aneksa Ugovora omogućili smo da se za subvencioniranje kamatnih stopa jave i drugi zainteresirani zdravstveni djelatnici svih šest županijskih zdravstvenih ustanova, a s ciljem da riješe svoje stambeno pitanje i ostanu raditi upravo u našoj županiji – rekao je župan Stričak i zahvalio Zagrebačkoj banci na suradnji.

 

– Zagrebačka banka ovom suradnjom s Varaždinskom županijom želi potaknuti pozitivne trendove u društvu. Povoljnijim uvjetima financiranja želimo olakšati mogućnost rješavanja stambenih potreba liječnika i medicinskih djelatnika, što će im zasigurno omogućiti viši životni standard te ugodniji život u zajednici – rekla je Zagorka Mintas iz Zagrebačke banke.

Za subvencije stambenih kredita prijaviti se mogu zdravstveni radnici visoke i više stručne spreme iz Opće bolnice Varaždin, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu i Ljekarne Varaždinske županije.

Uvjeti za dobivanje kredita su članstvo u Hrvatskoj liječničkoj komori, da se radi o zdravstvenim djelatnicima više ili visoke stručne spreme iz zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Županija, da se nalaze na listi Varaždinske županije za ostvarivanje prava na kredit uz subvenciju, a da su kreditno sposobni prema standardnoj procjeni boniteta od strane Zagrebačke banke.

Potpisivanju Aneksa Ugovora prisustvovali su privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović te direktor Regionalnog centra Središnja Hrvatska Zagrebačke banke Hrvoje Jerković.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Mimohodom maturanata i izborom najbolje odore počinje Maturantika

  Za 1.775 maturanata iz Varaždinske županije počinje Maturantika.   Tradicionalna manifestacija bit će otvorena mimohodom maturanata svih varaždinskih srednjih škola, koji će u srijedu u 13 sati krenuti iz Parka mladih i ići Hallerovom alejom, Ulicom Vatroslava Lisinskog, Trgom Miljenka Stančića, Bakačevom ulicom, Gajevom ulicom i Trgom kralja Tomislava do Franjevačkog trga.   Ispred Županijske palače će biti predstavljen svaki razred, što će s balkona promatrati žiri koji će birati […]

  today22/05/2024 3

  0%