play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinska županija nastavlja subvencionirati stambene kredite liječnicima i zdravstvenim radnicima

Varaždinska županija nastavlja subvencionirati stambene kredite liječnicima i zdravstvenim radnicima više i visoke stručne spreme iz zdravstvenih ustanova, čiji je Županija osnivač. U Županijskoj palači u Varaždinu župan Anđelko Stričak i direktorica Regije Kontinentalna Zapad Zagrebačke banke Zagorka Mintas jučer su potpisali Aneks Ugovora o poslovnoj suradnji sufinanciranja stambenih kredita medicinskom osoblju. Ugovorena kamatna stopa je 2,85 % godišnje, a uz subvenciju Varaždinske županije u razdoblju od prvih pet godina, kamata za korisnike kredita iznosi oko 1,85 posto. „- Dosad su primljena 82 zahtjeva zdravstvenih djelatnika, od kojih su 52 zahtjeva realizirana. Županija za subvenciju kamatne stope mjesečno izdvaja oko 30.000 kuna, dok ukupan iznos subvencioniranih kamata za pet godina iznosi 1,8 milijuna kuna. Današnjim potpisivanjem Aneksa Ugovora omogućili smo da se za subvencioniranje kamatnih stopa jave i drugi zainteresirani zdravstveni djelatnici svih šest županijskih zdravstvenih ustanova, a s ciljem da riješe svoje stambeno pitanje i ostanu raditi upravo u našoj županiji – rekao je župan Stričak i zahvalio Zagrebačkoj banci na suradnji.

 

– Zagrebačka banka ovom suradnjom s Varaždinskom županijom želi potaknuti pozitivne trendove u društvu. Povoljnijim uvjetima financiranja želimo olakšati mogućnost rješavanja stambenih potreba liječnika i medicinskih djelatnika, što će im zasigurno omogućiti viši životni standard te ugodniji život u zajednici – rekla je Zagorka Mintas iz Zagrebačke banke.

Za subvencije stambenih kredita prijaviti se mogu zdravstveni radnici visoke i više stručne spreme iz Opće bolnice Varaždin, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu i Ljekarne Varaždinske županije.

Uvjeti za dobivanje kredita su članstvo u Hrvatskoj liječničkoj komori, da se radi o zdravstvenim djelatnicima više ili visoke stručne spreme iz zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Županija, da se nalaze na listi Varaždinske županije za ostvarivanje prava na kredit uz subvenciju, a da su kreditno sposobni prema standardnoj procjeni boniteta od strane Zagrebačke banke.

Potpisivanju Aneksa Ugovora prisustvovali su privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović te direktor Regionalnog centra Središnja Hrvatska Zagrebačke banke Hrvoje Jerković.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 5

  0%