play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždinci vatrogasci čuvat će Lastovo

U Vatrogasnom domu u Trenkovoj ulici, u utorak, 27. lipnja 2023. g. je održana kraća svečanost kojom je prva smjena od šest varaždinskih vatrogasaca ispraćena na dislokaciju na otok Lastovo.

Uz zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Ivicu Labaša, vatrogasce je ispratio gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj: „Varaždinski vatrogasci već treću godinu odlaze tijekom ljeta na Lastovo. Domaći otočani lijepo su ih prihvatili i zaista cijene to što vatrogasci s kontinentalnog dijela Hrvatske dolaze čuvati otoke od požara. Naši vatrogasci brinut će se tijekom cijelog ljeta da naš najšumovitiji i najudaljeniji otok ostane i dalje najšumovitiji. Prošle godine imali su jednu manju intervenciju. Nadam se da će tako biti i ove sezone, da neće biti previše posla za njih. No, oni su spremni bez obzira kakvog će posla biti da riješe svaki poziv.” – poručio je gradonačelnik Bosilj.

Varaždinski vatrogasci odlaze na Lastovo s tri vozila: šumskim, navalnim i pick-up vozilom za brze intervencije. Smjene će biti svakih 15 dana po šest profesionalnih vatrogasaca do 15. listopada. U izvanrednim okolnostima vatrogasci će prema zapovijedima glavnog vatrogasnog zapovjednika prema potrebi biti raspoređeni na druge lokacije.

Zapovjednik JVP Grada Varaždin Ivica Labaš je napomenuo da varaždinski vatrogasci već po tradiciji tijekom ljeta odlaze na dislokaciju Lastovo, ali da u Varaždinu ostaje dovoljan broj ljudi spremnih za eventualne intervencije. Troškovi boravka i dežurstva varaždinskih vatrogasaca na dislokaciji Lastovo pokriveni su državnim sredstvima za protupožarnu sezonu i Grad Varaždin nema nikakvih dodatnih troškova zbog intervencija na priobalju.

Ispraćaj prve varaždinske vatrogasne smjene na Lastovo iskorišten je za predstavljanje nove vatrogasne opreme koja je pristigla iz fonda solidarnosti vrijednosti 57 tisuća eura. Dodatnih 11 tisuća eura također će biti utrošeno za nabavu neophodne opreme za intervencije prilikom različitih nepogoda.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Objavljen Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora; za poljoprivrednike osigurano 927.871,00 eura

  Varaždinska županija je danas, 23. veljače, objavila Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi Varaždinske županije za 2023. godinu. Ove godine za tu namjenu iz svog je proračuna osigurala 927.871,00 eura, odnosno gotovo sedam milijuna kuna. Detalje Javnog poziva danas su na imanju OPG-a Kuzmić u naselju Vinično u Općini Visoko na konferenciji za medije predstavili župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša […]

  today23/02/2023 109

  0%