play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Potpisani ugovori o izradi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju školske zgrade i sportske dvorane PŠ Nova Ves Petrijanečka i PŠ Strmec Podravski

Područna škola Nova Ves Petrijanečka i Područna škola Strmec Podravski prve su dvije područne škole za koje je potpisan ugovor o uslugama izrade projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju školske zgrade i sportske dvorane. Ugovor su potpisali ravnateljica Osnovne škole Petrijanec Valerija Paljak, i direktor tvrtke Aris d.o.o. Ivan Vindiš, dok su potpisivanju prisustvovali župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec i viša stručna suradnica za sport Ivana Putarek.

 

Kao što je tom prigodom naglasio župan Stričak, Varaždinska županija priprema pravi investicijski boom kada su u pitanju projekti vezani uz školstvo.

 

U sklopu Osnovne škole Ivanec radimo novelaciju projekta i riječ je o školi koja će biti prva spremna prijaviti dogradnju 13 učionica, školsku kuhinju, blagovaonu i ostali popratni sadržaj. Prije nekoliko dana potpisani su ugovori o projektiranju školske-sportske dvorane u sklopu OŠ Varaždinske Toplice, a očekuje nas potpisivanje ugovora za projektiranje Glazbene škole u Varaždinu, te školske-sportske dvorane u sklopu OŠ Bisag. Osim tih matičnih škola, u pripremi je i cijeli niz izgradnje učeničkog prostora, školskih-sportskih dvorana u sklopu područnih škola i to na 22 lokacije. Vjerujem kako ćemo do sredine iduće godine biti spremni za raspisivanje natječaja za izgradnju tog školskog prostora  kako bi on s početkom školske godine 2025./26. mogao biti u funkcijirekao je župan Stričak.

 

Ravnateljica Osnovne škole Petrijanec Valerija Paljak naglasila je kako su zahvaljujući potpisivanju ovog ugovora na korak bliže jednosmjenskoj nastavi u područnim školama.

 

Biti u jednoj smjeni i imati sve benefite koje imaju učenici u matičnoj školi, od produženog boravka, izvannastavnih aktivnosti, pa u budućnosti i cjelodnevne nastave – dobrobit je za učenike, njihove roditelje, ali i širu zajednicu. Dogradnjom novih učionica, rekonstrukcijom postojećih čime će učenici i učitelji dobiti potrebne kabinete, kao i izgradnjom manjih školskih-sportskih dvorana u područnim školama u Novoj Vesi Petrijanečkoj i Strmcu Podravskom osigurat će se infrastrukturni uvjeti za prelazak nastave u jednu smjenuobjasnila je ravnateljica Paljak.

 

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec istaknuo je kako je upravo u Novoj Vesi Petrijanečkoj u tijeku prodaja 40 građevinskih zemljišta, te u svojoj sredini očekuju doseljavanje mladih obitelji.

 

Uvođenje jednosmjenske nastave u naše područne škole zasigurno je nešto što će dodatno motivirati mlade da Općinu Petrijanec odaberu kao mjesto gdje će živjeti i podizati svoju obitelj. Ovakva investicija koja će biti i 100 posto financirana od Vlade RH znači i nove prilike za učitelje i tehničko osoblje. Ujedno, u suradnji s Varaždinskom županijom uređujemo i devastirano igralište u sklopu PŠ Nova Ves Petrijanečka, tako da ćemo sa svim tim ulaganjima značajno podići standard obrazovanja u Općini Petrijaneczaključio je načelnik Posavec.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Održana je 15. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

  Varaždinska županija je prošlu godinu završila s viškom prihoda od 8,6 milijuna eura, a višak prihoda je prvi put nakon niza godina ostvarilo i svih šest zdravstvenih ustanova, istaknuto je danas na 15. sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, na kojoj su županijski vijećnici jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja u 2024. godini. Nagrada za životno djelo Varaždinske županije u 2024. godini je posthumno dodijeljena Petri Horvat, stradaloj u prometnoj […]

  today12/06/2024 3

  0%