play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždin posjetili gradonačelnici i načelnici te uživali u sadržajima Špancirfesta

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u subotu su u Gradskoj vijećnici primili gradonačelnike i načelnike iz raznih dijelova Hrvatske povodom održavanja najpoznatije turističke manifestacije Špancirfest.

Sastanku su nazočili gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak, načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, zamjenica gradonačelnika Grada Jastrebarsko Nikolina Ribarić, zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Kristina Đukić, pročelnice iz Grada Jastrebarsko Nadica Žužek i Irena Strmečki, a dobrodošlicu su im uz dužnosnike Grada Varaždina iskazali i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, vijećnik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Vesna Haluga te zamjenica direktorice Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Smiljana Mlakar.

Na radnom dijelu sastanka razgovaralo se o aktualnim temama i problematici iz lokalnih sredina, energetskoj krizi, projektima koje provode gradovi i općine te povlačenju sredstava iz EU fondova. Naglašena je važnost međusobnog povezivanja i razmjene iskustva te možebitne inicijative oko zajedničkih projekata i buduće suradnje.

Uzvanicima su se pridružili gradonačelnik švicarskog grada Schaffhausena Peter Neukomm i generalni konzul Hrvatske u Švicarskoj Slobodan Mikac koji su također izrazili raspoloživost za suradnju, partnerstvo i povezivanje s ciljem razvoja na području gospodarstva, kulture, obrazovanja i sporta.

Zamjenica direktorice Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Smiljana Mlakar uzvanicima je predstavila program Špancirfesta, jednog od najboljih umjetničkih i kulturnih festivala u ovom dijelu Europe, koji je i ove godine postigao rekordnu posjećenost.

Gradonačelnik Neven Bosilj iskazao je zadovoljstvo što su gradonačelnici i načelnici posjetili Varaždin u vrijeme održavanja Špancirfesta i što su iskoristili priliku da zajedno rasprave teme od zajedničkog interesa koje su važne za daljnji razvoj svih lokalnih sredina. „Zaista mi je drago što smo danas ugostili prijatelje iz raznih dijelova Hrvatske. Spominjem riječ prijatelje jer zaista smatram da jednom prijateljskom komunikacijom i suradnjom možemo puno učiniti za naše gradove i općine, pogotovo u ovo izazovno vrijeme. To je bila i jedna od tema našeg sastanka. Danas je prilika da posjete i obiđu Špancirfest, kulturno turističko događanje koje svi jako dobro znaju i veseli me što su se odazvali i došli podržati manifestaciju. Jedno od polja naše suradnje je i turizam. Gradonačelnik Rijeke, koja je nedavno dobila ogroman Hotel Hilton s 560 ležajeva, pokazao nam je mogućnosti za investitore koji bi bili zainteresirani za neku tako veliku i značajnu investiciju i kod nas u Varaždinu. Naravno da je lakše investirati na jadranskoj obali jer je tamo duže sezona i duži priljev turista, ali Varaždin se pozicionira kao city break destinacija koja je od svibnja do rujna popunjena svaki vikend. Vjerujem da ćemo uspjeti pronaći ozbiljnog investitora za dodatne hotelske kapacitete u Varaždinu jer je to ono što našem gradu nedostaje.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Riječki gradonačelnik Marko Filipović na Špancirfestu je prvi puta i bio je oduševljen dinamičnom atmosferom koja vlada gradom. „Prezentirana nam je cijela konstrukcija Špancirfesta i moram reći da je izuzetno važno da je on internacionaliziran. Puno je uličnih izvođača i to je ono što Špancirfest i je. Dani su neki naglasci za budućnost Špancirfesta i njegovu dodatnu internacionalizaciju s mega zvijezdama sa svjetske showbizz scene i drago mi je da je ovdje kontinentalni turizam vrlo razvijen. Špancirfest je jedan od najvećih festivala u Hrvatskoj, privlači jako puno turista, ne samo iz Hrvatske, nego i inozemstva, i imamo što naučiti ovdje i nešto primijeniti u Rijeci.“ – rekao je gradonačelnik Filipović.

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek redovito posjećuje Špancirfest svake godine: „Uživamo u bogatoj i gastro i kulturnoj, ali i zabavnoj ponudi vašeg grada. Naravno, tu je i suradnja s gradonačelnikom, zamjenikom i cijelim timom bez koje mislim da gradovi međusobno ne bi toliko napredovali jer dobro je čuti neke nove ideje, neke nove vizije. Ovo je super za naš kontinentalni turizam.“

Saborski zastupnici, gradonačelnici i načelnici su nakon sastanka u Gradskoj vijećnici uživali u obilasku Špancirfesta te čestitali Gradu Varaždinu i Turističkoj zajednici Grada Varaždina na cjelokupnoj organizaciji i bogatom sadržaju koji u Varaždinu očekuje sve posjetitelje.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković čestitao streličarki Amandi Mlinarić

  Varaždinskoj vrhunskoj streličarski Amandi Mlinarić, u četvrtak 5. listopada 2023. godine na odličnim rezultatima čestitao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković na prijemu u palači Patačić. Na Europskom prvenstvu u disciplini poljskog streličarstva, održanom u talijanskom gradu Cesna, Amanda Mlinarić osvojila je brončanu medalju u seniorskom pojedinačnom natjecanju. U polufinalu je izgubila meč od Irene Franchini iz Italije, te je u dvoboju za treće mjesto uspjela pobijediti streličarku, također iz Italije, […]

  today05/10/2023 25

  0%