play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždin odao počast žrtvama Domovinskog rata

U Varaždinu je u četvrtak 17. studenog 2022. godine na Trgu kralja Tomislava ispred Gradske vijećnice lampionima ispisano ime Vukovara.

Tim već tradicionalnim , dostojanstvenim činom, dan uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje odana je počast poginulim braniteljima Vukovara i Škabrnje, kao i svim nedužnim poginulim civilima u Domovinskom ratu. Obilježavanje su zajedno organizirali Grad Varaždin i Varaždinska županija u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, a svečanost su uveličali i predstavnici Varaždinske građanske garde i Husarske garde Varaždinske županije.

Svijeće su upalili ime Grada Varaždina gradonačelnik Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan, zastupnica u Hrvatskom saboru Barbara Antolić Vupora, u ime Varaždinske županije pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, potpredsjednik Županijske skupštine Željko Posavec, a s njima i predstavnici Policijske uprave varaždinske, te predsjednik Dječjeg Gradskog vijeća Lovro Ledenko te prisutni članovi Gradskog vijeća kao i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata te ostali ugledni građani

U ime Varaždinske županije prigodnim riječima obratila se Ljubica Božić, pročelnica UO za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje te je između ostalog istaknula: „Vukovar je prerastao u simbol hrabrosti i žrtve, pobjede i zajedništva u Domovinskom ratu, kao i Škabrnja, mjesto jednog od najvećih stradanja.”

Gradonačelnik Bosilj u svom je govoru između ostalog istaknuo da su se zahvaljujući braniteljima Varaždin i Vukovar povezali neraskidivim nitima 1991. godine kada je varaždinska policija otišla u obranu Vukovara. Gradonačelnik se prisjetio 21 poginulog i 5 nestalih pripadnika varaždinske policijske uprave te je izrazio sućut njihovim obiteljima i suborcima. Bilo je puno pripadnika varaždinske policije koji su do zadnje kapi krvi branili Vukovar, a danas su Varaždin i Vukovar gradovi prijatelji. – istaknuo je Neven Bosilj. Posebno je naglasio ulogu Damira Laljeka, jednog od najvećih heroja obrane Vukovara kojeg je pozvao da se također obrati nazočnima. Damir Laljek je najavio odlazak u Vukovar gdje je zajedno s predsjednicom Gradskom vijeća Zdravkom Grđan u ime Grada Varaždina sudjelovao u protokolu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

U sjećanje na sve žrtve pjesmu „Stoji grad“ Hrvoja Hegedušića pročitala je Bella Sedlar, učenica 5. Osnovne škole Varaždin, a župnik Župe svetog Nikole, prečasni Stjepan Najman, dekan istočnovaraždinskog dekanata i kanonik Zbornog kaptola predvodio je molitvu za sve poginule, nestale i ranjene.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Novi plivači iz Osnovne škole Sračinec

  Petnaestak se godina već održava škola plivanja za djecu koja pohađaju Osnovnu školu Sračinec, pauza je bila samo u pandemijskoj 2020. godini. !I ove smo godine u potpunosti financirali školu plivanja, koju naši učenici obavljaju na Gradskim bazenima Varaždin, pod stručnim vodstvom licenciranih trenera plivanja. Za nas kao jedinicu lokalne samouprave, iznimno je važno da djeca u školi steknu visok dijapazon znanja i vještina, a znati plivati sigurno je jedna […]

  today09/05/2023 11

  0%