play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Vandali uništili školsko dvorište topličke Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića

U gluho doba noći nepoznati vandali devastirali su najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj i prouzročili štetu od preko 15 tisuća kuna. Malo je reći da su učitelji, učenici i ravnateljica Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice bili šokirani prizorima koji su ih u srijedu ujutro dočekali, a najgore je to što će nagradu za najljepši školski vrt koju su osvojili ove godine u cijelosti morati potrošiti na popravke.

Vandali nisu stali na devastaciji okoliša škole, već su otpilili drvo tulipanovca, provalili u vrtnu kućicu, razbacali sve eko učionice, pa čak i otpilili grane borova, napola prerezali vrtnu klupu, razbili vanjsko staklo na dvorani, pošišali ukrasno bilje koje su vrijedni učenici ove godine posadili, no najveća šteta zbraja se u plasteniku kojeg su kompletno razrezali, vjerojatno s pilom.

Kako je objasnila ravnateljica Goranka Štefanić, iako su se znali suočavati s uništavanjem fasade i crtanjem grafita, ovako nešto nikada se nije dogodilo. „Bili su nam potrebni velik trud i novac da uredimo školski okoliš i vrt za što smo i ove godine dobili nagradu s državne razine, da bi sada još i više od osvojenog iznosa morali dati na popravak štete. Sljedeći korak trebao je biti stvaranje botaničkog vrta, a sada su nam uništene biljke” – rekla je Štefanić uputivši apel građanima da razgovaraju s mladima i objasne im kako je potrebno čuvati javna i društvena dobra.

I gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković najoštrije je osudila ovaj vandalski čin pridruživši se apelima ravnateljice. „Sav trud i rad naših školaraca i njihovih učitelja preko noći su pali u vodu. Nevjerojatno je da je netko sposoban uništiti tuđe vlasništvo, nešto za što je naša Osnovna škola ove godine dobila i nagradu. Budući da je pozvana i policija, čvrsto vjerujemo da će počinitelji biti pronađeni i primjereno kažnjeni” – rekla je Ratković.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Više od 2 milijuna kuna bespovratnih sredstava varaždinskim poduzetnicima

  Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj u četvrtak je zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Miroslavom Markovićem i pročelnicom Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Slađanom Miočić predstavio programe potpora poduzetnicima i obrtnicima koje će provoditi ili provodi Grad Varaždin. Grad Varaždin u ponedjeljak, 21. listopada, će objaviti Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora iz Poduzetničkog fonda za poduzetnike i obrtnike s područja Grada Varaždina koje će pojedinačno iznositi do 5.000 kuna, do 7.000 […]

  today21/11/2022 8

  0%