play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Vandali uništili školsko dvorište topličke Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića

U gluho doba noći nepoznati vandali devastirali su najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj i prouzročili štetu od preko 15 tisuća kuna. Malo je reći da su učitelji, učenici i ravnateljica Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice bili šokirani prizorima koji su ih u srijedu ujutro dočekali, a najgore je to što će nagradu za najljepši školski vrt koju su osvojili ove godine u cijelosti morati potrošiti na popravke.

Vandali nisu stali na devastaciji okoliša škole, već su otpilili drvo tulipanovca, provalili u vrtnu kućicu, razbacali sve eko učionice, pa čak i otpilili grane borova, napola prerezali vrtnu klupu, razbili vanjsko staklo na dvorani, pošišali ukrasno bilje koje su vrijedni učenici ove godine posadili, no najveća šteta zbraja se u plasteniku kojeg su kompletno razrezali, vjerojatno s pilom.

Kako je objasnila ravnateljica Goranka Štefanić, iako su se znali suočavati s uništavanjem fasade i crtanjem grafita, ovako nešto nikada se nije dogodilo. „Bili su nam potrebni velik trud i novac da uredimo školski okoliš i vrt za što smo i ove godine dobili nagradu s državne razine, da bi sada još i više od osvojenog iznosa morali dati na popravak štete. Sljedeći korak trebao je biti stvaranje botaničkog vrta, a sada su nam uništene biljke” – rekla je Štefanić uputivši apel građanima da razgovaraju s mladima i objasne im kako je potrebno čuvati javna i društvena dobra.

I gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković najoštrije je osudila ovaj vandalski čin pridruživši se apelima ravnateljice. „Sav trud i rad naših školaraca i njihovih učitelja preko noći su pali u vodu. Nevjerojatno je da je netko sposoban uništiti tuđe vlasništvo, nešto za što je naša Osnovna škola ove godine dobila i nagradu. Budući da je pozvana i policija, čvrsto vjerujemo da će počinitelji biti pronađeni i primjereno kažnjeni” – rekla je Ratković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Obilježen Dan Oružanih snaga RH

  U Lepoglavi je, u organizaciji Udruge branitelje Hrvatske Lepoglava, 23. svibnja obilježen Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske. Zbog trenutne epidemiološke situacije i važećih epidemioloških mjera, program obilježavanja je, u odnosu na prethodne godine, bio sadržanoj nešto skromniji s naglaskom na odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima. U župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Lepoglavi služena je misa zadušnica za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje nakon čega im […]

  today24/05/2021 70

  0%