play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uz Mjesec svjesnosti o raku debelog crijeva u Varaždinu se organizira javnozdravstvena akcija

U povodu obilježavanja Mjeseca svjesnosti o raku debelog crijeva Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije u suradnji s ILCO društvom Varaždin i Savjetom za zdravlje Varaždinske županije organizira javnozdravstvenu akciju koja će biti održana u četvrtak, 14. ožujka od 9 do 11 sati na Franjevačkom trgu u Varaždinu.

 

U sklopu te javnozdravstvene akcije u Skupštinskoj dvorani, s početkom u 9 sati, za zainteresiranu javnost bit će održano predavanje na temu raka debelog crijeva koji u Varaždinskoj županiji zauzima drugo mjesto po učestalosti kod žena i muškaraca.

 

Uz savjetovanje o zdravoj prehrani i zdravom načinu života, tijekom javnozdravstvene akcije građani će moći izmjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi, a prezentirat će se i testiranje na okultno krvarenje u stolici.

 

Cilj ove javnozdravstvene akcije je što više educirati stanovništvo o ovom drugom po učestalosti i smrtnosti sijelu raka kojeg je moguće ne samo rano otkriti već i spriječiti. Ujedno se želi podići svijest o organiziranim preventivnim pregledima koji se provode još od 2008. godine u okviru Nacionalnog  programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva. Pregledima su obuhvaćeni svi građani oba spola od navršene 50. do 74. godine.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Završila Županijska smotra „LiDraNO“ za osnovne i srednje škole, poznato tko su predloženi za državnu smotru

  Na Županijskoj smotri LiDraNo 2024. za osnovne i srednje škole iz Varaždinske županije se literarnim, novinarskim i radijskim radovima, pojedinačnim i skupnim scenskim nastupima te školskim listovima predstavilo više od 300 učenika. Domaćin ovogodišnjeg LiDraNa za osnovne škole bila je OŠ Šemovec, a za srednje škole Elektrostrojarska škola Varaždin. Radovi i scenski nastupi su sve kvalitetniji, pa članovima povjerenstava nije bio nimalo lako donijeti odluku koje će radove i nastupe […]

  today28/02/2024 202

  0%