play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uspješno provedena sanacija divljih deponija na području Općine Trnovec Bartolovečki

Općina Trnovec Bartolovečki nedavno je završila drugu fazu sanacija divljih deponija, pri čemu je najveća deponija na tom području temeljito sanirana. Procijenjena vrijednost i obim otpada na toj lokaciji iznosili su 11 tisuća tona, uključujući komunalni, građevinski i ostali otpad. Investicija je sufinancirana sredstvima Fonda za zaštitu okoliša. Procijenjena vrijednost je bila daleko veća, ali sa zadovoljstvom mogu reći da je na natječaju ugovorena cijena od 105 tisuća eura, od čega smo od Fonda dobili 40 % sredstava – izjavila je načelnica Općine Verica Vitković te dodala kako su, pored velike deponije, također uspješno sanirali i dvije manje lokacije i to u ulici Male ledine od Trnovca prema Zbelavi, dok se druga nalazi u šumici naselja Zamlaka. Na takav način završena je sanacija značajnih divljih deponija na području Općine. Postoji još nekoliko preostalih deponija koje još treba riješiti, ali se radi o manjim količinama otpada. Spomenute deponije nalaze se na zemljištima koja su u vlasništvu Općine ili Republike Hrvatske. Sigurnost lokacija i zaštita okoliša predstavljaju prioritet Općine koja se aktivno angažira u rješavanju ovih pitanja.

Na navedenim lokacijama planira se postavljanje dodatnih nadzornih kamera jer je primjetno da na mjestima koja su prethodne godine očišćena i na kojima su već postavljene kamere, više nema novih slučajeva dovoza otpada i smeća. To potvrđuje učinkovitost kamere u sprječavanju daljnjeg onečišćenja i odlaganja neprikladnog otpada na tim područjima. “U tijeku je postupak nabave da i na ove lokacije postavimo kamere i na taj način eventualno spriječimo ili onemogućimo nove počinitelje te vjerujem da će naši mještani, ali i ostali ljudi, voditi brigu da se smeće više ne odvozi u prirodni okoliš” istaknula je Vitković. Općina je osigurala redovit odvoz smeća iz kućanstava i glomaznog otpada, što znači da ne postoji nikakva prepreka za pravilno zbrinjavanje otpada, stoga se apelira na sve građane da koriste predviđene sustave za odlaganje otpada i ne dopuštaju odlaganje smeća u prirodu. Važno je da svatko preuzme odgovornost za zaštitu okoliša i očuvanje čistoće područja. Načelnica Vitković dodala je kako je i revitalizacija potoka Zbel njihov važan cilj “Želimo da taj potok bude čist i ekološki, bez onečišćenja smećem u našem okruženju” zaključila je Vitković.  Zajedničkim naporima i brigom za okoliš, gradi se održiva budućnost za Općinu. Pozivaju se građani da se pridruže tom angažmanu i aktivno sudjeluju u zaštiti prekrasne prirode područja.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%