play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Udruga mladih V.U.K. ugostila mlade iz 6 europskih zemalja u sklopu Erasmus+ projekta

Dvadesetak mladih ljudi iz Slovenije, Hrvatske, Italije, Nizozemske i Francuske boravilo je protekli tjedan u Varaždinu u sklopu Eramsus+ projekta „4M Storytelling“ koji provodi Udruga mladih V.U.K.

Riječ je o dvogodišnjem projektu u sklopu kojeg Udruga mladih V.U.K. uz pomoć sedam partnerskih organizacija VRUM (Beč), Hajde.fr (Lyon), TDM2000 (Cagliari), Illumniscate (Amsterdam), Legebitra (Ljubljana), Izvan fokusa (Zagreb) i Rom.hr (Zagreb) razvija inovaciju za korištenje storytellinga, odnosno pripovijedanja priča u kreativnom izražavanju, umrežavanju, društveno-socijalnom uključivanju i snažnijem pozicioniranju mladih u političkim i društvenim procesima, koristeći različite forme umjetničkog izražavanja i uključujući međunarodne partnere.

„Storytelling je vještina i tehnika pričanja priča s ciljem što jačeg povezivanja s publikom. Svaka obitelj, zajednica ili kultura imaju svoje priče, a pripovjedači priča koriste različite umjetničke elemente kako bi impresionirali svoju publiku i zadržali pažnju publike. Pripovjedači priča su svi – od bake i djedova, do učiteljica, umjetnika i tvrtki koje koriste storytelling u brandingu, marketingu ili komunikaciji – napominju iz Udruge mladih V.U.K.

Krajnji rezultat projekta bit će inovativna i interaktivna metoda s 4 modula s audio-vizualnim sadržajem i uputama koje će u svom radu moći koristiti kreativni i kulturni sektor, youth workeri i mladi lideri, organizacije mladih i za mlade, ali i svi zainteresirani. Metoda „4M Storytelling“ bit će besplatna i dostupna u fizičkom i digitalnom obliku na hrvatskom, slovenskom, talijanskom, francuskom, nizozemskom i romskom jeziku. Rezultati projekta bit će predstavljeni u Varaždinu u sklopu storytelling festivala. Vrijednost Erasmus+ projekta „4M Storytelling“ je 177.171 euro koji je osigurala Agencija za mobilnost i programe EU.

„Storytelling smo iskoristili i u predstavljanju našeg grada gostima i to kroz priče o bogatoj povijesti, kulturnim znamenitostima, tradiciji, lokalnim specijalitetima, ali i mogućnostima koje mladi u Varaždinu imaju u sklopu Studentskog centra Varaždin i P4 – centra za mlade i nezavisnu kulturu” – zaključuju iz Udruge mladih V.U.K.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Župan Ličko-senjske županije Ernest Petry u posjeti Varaždinskoj županiji

  Nakon prošlogodišnje posjete delegacije Varaždinske županije Ličko-senjskoj županiji, Varaždinsku županiju je posjetio župan Ličko-senjske županije Ernest Petry sa suradnicima, zamjenicom Jasnom Orešković Brkljačić, pročelnicom Upravnog odjela za regionalni razvoj i fondove EU Zrinkom Mraović, ravnateljem Razvojne agencije Ličko-senjske županije - LIRA Andrijom Brkljačićem i ravnateljicom Strukovne škole Gospić Barbarom Tomljenović Jurković. Župan Petry je najprije u pratnji župana Stričaka te načelnika PU varaždinske Predraga Benčića odao počast poginulim te nestalim […]

  today23/02/2023 141

  0%