play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Učenici osnovnih i srednjih škola pokazali svoje vještine na Smotri učeničkih zadruga i Sajmu vježbeničkih tvrtki

U Gospodarskoj školi održana 26. Smotra učeničkih zadruga Varaždinske županije i 8. Sajam vježbeničkih tvrtki.

Učenička zadruga Jurek iz Osnovne škole Sveti Đurđ pobjednik je Smotre učeničkih zadruga. Drugo mjesto pripalo je Učeničkoj zadruzi Jabuka iz Osnovne škole Martijanec, treće mjesto osvojila je Učenička zadruga Ivančica iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog, a četvrto mjesto Učenička zadruga Odgojnog doma Pahinsko.

Upravo te škole članovi Povjerenstva predložit će za sudjelovanje na državnoj smotri koja će biti održana u rujnu ove godine.

Na ovogodišnjoj Županijskoj smotri sudjelovale su 24 učeničke zadruge.

Njihove štandove obišao je i župan Anđelko Stričak.

– Kroz mrežu učeničkih zadruga potičemo kreativnost naših učenika, a njihovi radovi nas oduševljavaju iz godine u godine. Svojim radovima njeguju tradiciju, kulturu i baštinu našega kraja te pridonose očuvanju našeg identiteta i na tome im zahvaljujem. Čestitam pobjednicima, ali i svim sudionicima jer su svi prezentirani radovi zaista izvanredni i vrijedni hvale. Čestitam i mentorima koji usmjeravaju naše učenike i potiču njihovu kreativnost, a rezultati se danas ovdje itekako vide – rekao je župan Stričak.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek istaknuo je važnost učeničkog zadrugarstva.

– Učeničko zadrugarstvo je temelj učeničkog poduzetništva gdje naši učenici, prvenstveno osnovnoškolci, počinju upoznavati temelje poduzetništva koje se temelji na proizvodima njihovog naselja i općina. Daljnji nastavak učeničkog poduzetništva danas smo mogli vidjeti i u Gospodarskoj školi u području vježbeničkih tvrtki koje su zastupljene u većini naših srednjih škola. Učeničko zadrugarstvo potiče naše učenike da stvaraju finalni proizvod, a da bi ga stvorili trebaju ideje i vještine – istaknuo je pročelnik Huđek.

Ravnatelj Osnovne škole Sveti Đurđ Mario Bontek pohvalio je rad Učeničke zadruge Jurek.

– Izuzetno smo ponosni na naše zadrugarke Janu Novak i Saru Vađon koje su dostojno predstavile Učeničku zadrugu Jurek te su svojim sigurnim nastupom i prezentacijom rada naše zadruge osigurale prvo mjesto i plasman na Državnu smotru zadruga – rekao je ravnatelj Bontek.

Na Sajmu vježbeničkih tvrtki svoje poslovanje prezentirala je 21 vježbenička tvrtka.

U kategoriji “Vizualni identitet vježbeničke tvrtke” najboljom je proglašena VT Exotico d.o.o.,  najbolja u kategoriji “Predstavljanje vježbeničke tvrtke” je VT Zlatne kapi d.o.o., a VT Citronis d.o.o. pobijedila je u kategoriji “Prodajne aktivnosti vježbeničke tvrtke.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Politika

  Zdenko Đuras: „Posljednji Uskrs koji će proći, a da ivanečki umirovljenici nisu dobili uskrsnice!“

  Hrvatska demokratska zajednica i Hrvatska stranka umirovljenika zajedno će na lokalne izbore u Ivancu na kojima je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zdenko Đuras. Sporazum je Z. Đuras u srijedu potpisao s predsjednicom Gradske organizacije HSU-a Ljubicom Friščić. Nastavak je to suradnje ovih dviju stranaka koje su nedavno potvrdile zajednički izlazak na izbore i na županijskoj razini. Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zdenko Đuras naglasio je da će ovo biti posljednji Uskrs […]

  today01/04/2021 112 1 2

  0%