play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Učenici IV. OŠ Varaždin podijelili svoja iskustva o planinarenju

Učenici IV. osnovne škole Varaždin, članovi Hrvatskog planinarskog društva MIV Varaždin, imali su priliku podijeliti svoja iskustva s planinarenja i Mindfulnessa pred inozemnim gostima i partnerima iz Erasmus projekta THe WELL. Cjelokupni događaj odvijao se u dvorani hotela Turist u Varaždinu. Mladi planinari koji su svojim riječima prenijeli svoja iskustva bili su Fran Mintas, Kudelić Juraj, Ilčić Mihael, Ivan Liber, Julijana Šambar i Roza Golubić, a njihove priče otvorile su vrata razmjeni kultura i razmišljanja o važnosti planinarenja.

Erasmus projekt THe WELL okupio je ukupno 42 sudionika iz Portugala, Rumunjske, Irske i Češke te iz Hrvatske, predstavljanih od strane učenika IV. osnovne škole Varaždin. Cilj projekta je promicanje mentalnog zdravlja, dobrobiti i svjesnosti kroz planinarenje i Mindfulness, a ovaj susret bio je prilika za dijeljenje različitih pristupa, ideja i iskustava.  Osim učenika, predavanje na temu “Dobrobiti planinarenja i Mindfulnessa” održale su učiteljice Dijana Gašparac i Sofija Fruk. U svom izlaganju, istaknule su početke planinarskih aktivnosti u IV. osnovnoj školi, organizirane izlete te posebno istaknule značaj Male planinarske škole kroz koju učenici prolaze i uče kroz 30 sati teorije. Gosti, većinom učitelji i ravnatelji, bili su izrazito zadovoljni temom i energijom koju su vidjeli kod učenika i učitelja. Na događaju je naglašena i iznimno kvalitetna suradnja s Hrvatskom gorskom službom spašavanja (HGSS), a predavačice su ukazale na važnost planinarenja za mentalno i fizičko zdravlje djece. Kroz ovakve inicijative, škole i učitelji stvaraju mostove između različitih kultura i promiču važne životne vještine koje će oblikovati budućnost mladih generacija.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Udruga Medarica darovala med dječjem vrtiću

  I ove godine Pčelarska udruga Medarica iz Mađareva obradovala je djecu u dječjim vrtićima ukusnim domaćim medom. Nastavak je to akcije ukazivanja na važnost konzumiranja meda u svakodnevnoj prehrani te zaštite i uloge pčela u očuvanju bioraznolikosti. Udruga redovito prikuplja med od svojih članova i poklanja ga mališanima. U Dječjem vrtiću Novi Marof s predsjednikom Udruge Medarica Vladom Topolovcem bio je i gradonačelnik Siniša Jenkač. „Čestitam našim medarima što svake […]

  today30/03/2021 146 4

  0%