play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Učenici drugih razreda sudjelovali u preventivnom programu prometne kulture za najmlađe u Radovanu

Sredinom ovog tjedna, održana je preventivna manifestacija pod nazivom Program prometne kulture za najmlađe, koja je provedena u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu, a u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska.

Domaćin ovogodišnje manifestacije bila je Osnovna škola Metel Ožegović Radovan čiji su učenici drugih razreda zajedno s učenicima Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec i područnih škola Druškovec i Greda-Jurketinec i njihovim učiteljima te polaznicima Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar na početku odslušali teorijski dio u kojemu su kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu.

Nakon teorijskog uslijedio je praktični dio koji je djeci i najzanimljiviji budući da ih je na sportskom igralištu dočekao veliki mobilni prometni poligon, Vatrogasci, Policija i šarena radionica Gradskog društva Crvenog križa Ivanec.

Djeca su pod budnim okom iskusnih instruktora u mini električnim automobilima imala priliku stisnuti gas i okušati se u ulozi vozača, doživjeti prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja po prvi put iz uloge vozača. Polaznici programa dobro su se snašli na simuliranoj prometnici na kojoj su promet regulirali iskusni instruktori uz pomoć školske prometne jedinice.

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se zanimanjem policajac. Učenici su uživali u ulozi policajca s pravim policijskim automobilom, puštali su sirene, pričali na razglas, isprobavali razne policijske rekvizite, imali su priliku na kratko postati mali plavci uz pomoć Davora Blaška, policijskog službenika za sigurnost i prevenciju cestovnog prometa iz Policijske postaje Ivanec.

Na poligonu je bilo zaista bučno i glasno, a sirene su puštali i vatrogasci DVD-a Radovan. Učenike su upoznali s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istih. Djeci je pokazana unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca, a nakon toga i vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom.

Nakon vatrogasaca, djeca su posjetila i radionicu Gradskog društva Crvenog križa Ivanec gdje su imali priliku vidjeti i naučiti osnove prve pomoći, brojeve hitnih službi i kako postupiti kada su u pitanju lakše ozljede ili kako postupiti u nekim neželjenim situacijama. Radionicu su vodile Danijela Kasal i Mirela Bunić iz GDCK Ivanec koje su posebno licencirane za pružanje ovakvog vida edukacija za najmlađe.

Manifestaciju su popratili i Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec, kao i Željkica Hanžek-Paska i Tomislav Vincek, ravnatelji škola koja su sudjelovale u programu te Kristina Koprek iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin koji su se pritom uvjerili koliko učenici uživaju u nastavi na otvorenom.

Program se proveden u organizaciji  Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska te Policijskom postajom Ivanec, Gradskim društvom Crvenog križa Ivanec i DVD-om Radovan kao partnerima, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Ivanca i Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 5

  0%