play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinu u tijeku prvo Europsko ekipno prvenstvo u disc golfu

U Varaždinu je jučer započelo prvo Europsko ekipno prvenstvo u disc golfu koje se održava u organizaciji Svjetskog flying disc saveza (World Flying Disc Federation) i varaždinskog disc golf kluba Lagoda kao izvršnog organizatora. Iako će na ovom prvom izdanju kontinentalnog prvenstva, uslijed situacije s pandemijom Covid19, sudjelovati samo pet reprezentacija, biti će to zasigurno dobar temelj za buduća ekipna disc golf natjecanja u Europi, te posebice test terena i organizacije za 4. Svjetsko ekipno prvenstvo koje će se u kolovozu 2022. održati na istom mjestu uz sudjelovanje više od 20 reprezentacija i preko 300 igrača.


Kroz četiri dana disc golf reprezentacije Austrije, Hrvatske, Francuske, Španjolske i Velike Britanije će se boriti na terenu uz Arenu Varaždin za medalje te bodove Svjetskog poretka, dok će prvaci biti okrunjeni u subotu po završetku finalne runde. U pojedinom meču nastupa 6 igrača, a u postavi uz četiri igrača bez posebnih uvjeta moraju biti i jedna igračica te jedan igrač u dobi iznad 40 godina.


Hrvatsku reprezentaciju čine kapetan i igrač Tomislav Gorički (Flying Disc klub Zagreb), igračice Ana Gorički (FDK Zagreb) i Danica Pajtak (Disc golf klub Varaždin) te igrači Aki Vucković, Nino Đurak, Aleksandar Sudžuković i Vanja Brozović iz DGK Varaždin te Marko Marčec, još jedan varaždinac, ali formalno iz zagrebačkog Disc golf kluba Agram. U srijedu prvog dana natjecanja igrana su četiri meča pri čemu u svakom od njih ekipe mogu osvojiti najviše 8 bodova. Za poredak prve runde natjecanja, sve ekipe igraju međusobne mečeve, a za poredak im se zbrajaju bodovi osvojeni u svim mečevima, tako da pobjeda od npr. 8:0 ili 5:3 ne vrijede jednako. Po završetku mečeva prve runde tri najbolje reprezentacije nastavit će natjecanje u razigravanju za medalje, dok će dvije preostale reprezentacije razigravati za 4. i 5. mjesto.


Vodeći u poretku nakon prvog dana natjecanja bili su reprezentativci Francuske (dva meča i 9 bodova), dok su ih slijedili Austrijanci (1 meč i 8 bodova) te su ove dvije ekipe već, vrlo vjerojatno, osigurale nastup u drugom dijelu natjecanja i borbi za medalje. Tko će biti treća ekipa koja će im se pridružiti odlučiti će se između Velike Britanije (6 bodova), Španjolske (5 bodova) i Hrvatske (4 boda).

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Proglašena prirodna nepogoda od tuče za dva grada i osam općina

  Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak je danas, 31. svibnja, donio Odlukuo proglašenju prirodne nepogode od tuče za dva grada: Lepoglava i Varaždin, te osam općina: Bednja, Donja Voća, Vinica, Petrijanec, Maruševec, Mali Bukovec, Veliki Bukovec i Sveti Đurđ. Prirodna nepogoda tuča pogodila je Varaždinsku županiju 25. svibnja ove godine i uzrokovala velike materijalne štete na poljoprivredi, građevinama i infrastrukturi. „Prve, preliminarne procjene štete govore da se radi o višemilijunskim iznosima. […]

  today31/05/2022 13

  0%