play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Za stipendije će se iz proračuna Općine Vidovec izdvojiti gotovo pola milijuna kuna

Općinsko vijeće Općine Vidovec na svojoj 7. sjednici vijeća donijelo je Odluku o broju stipendija u ovoj školskoj/akademskoj godini kojom će se studentima i učenicima s područja Općine Vidovec dodijeliti ukupno 102 stipendije.

Stipendije će se dodijeliti prema tri kriterija. Za nadarene studente dodijelit će se 15 stipendija,  za nadarene učenike 60 stipendija, za studente po socijalnom kriteriju 3 stipendije, za učenike po socijalnom kriteriju 6 stipendija, dok će se  za studente deficitarnih zanimanja dodijeliti 8 stipendija, a za učenike deficitarnih zanimanja 10 stipendija.

Za stipendije će se iz Općinskog proračuna isplatiti ukupno 462.500,00  kuna.

Za učenike srednjih škola koji su polaznici obrazovnih ustanova na području Varaždinske i Međimurske županije,  Općina Vidovec dodjeljuje stipendiju u iznosu od 400,00 kn. Za učenike srednjih škola koji su polaznici obrazovnih ustanova izvan Varaždinske i Međimurske županije dodjeljuje se iznos stipendije od 450,00 kn. Studentima polaznicima visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske i Međimurske županije dodjeljuje se stipendija u iznosu od 500,00 kn. Studentima polaznicima visokih učilišta sa sjedištem izvan Varaždinske i Međimurske županije dodjeljuje se stipendija u  iznosu od 600,00 kn, dok se studentima polaznicima visokih učilišta sa sjedištem u inozemstvu dodjeljuje stipendija u iznosu od 700,00 kn. Stipendije studentima i učenicima isplaćuju se kroz razdoblje od 10 mjeseci.

Općina Vidovec jedna je od rijetkih koja već duži niz godina dodjeljuje učeničke stipendije, odnosno stipendije za srednjoškolce, a ove godine izrazito je zadovoljna velikim brojem učenika i studenata koji su se odazvali natječaju za dodjelu stipendija.

– Nikada do sada nismo imali tako veliki broj zaprimljenih zahtjeva za stipendije te smo zbog toga jako zadovoljni. Nismo sigurni da li koja Županija, a kamoli Općina dodjeljuje preko stotinu stipendija, ali Općina Vidovec će ove godine upravo to učiniti. Iz proračuna uvelike izdvajamo za obrazovanje, za što smo lani primili i priznanje za izniman doprinos u području izdvajanja za obrazovanje.  Temeljem analize proračuna nalazimo se među deset najboljih hrvatskih općina koje za obrazovanje izdvajaju najviše sredstava. I dalje ćemo nastaviti raditi za dobrobit naših studenata i učenika.– rekao je načelnik Bruno Hranić te naglasio da su ulaganja u  mlade ulaganja u zajedničku budućnost.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Završio je prebogat program Dana Miholja u Sračincu

    Proteklih je osam dana općina Sračinec živjela u ritmu Dana Miholja, tradicionalne proslave blagdana sv. Mihaela Arkanđela, nebeskog zaštitnika župe i općine, koji se slavi 29. rujna. Iza žitelja općine i njihovih mnogobrojnih gostiju prebogat je program, koji je kulminirao proteklog vikenda. U petak, na sam Dan Općine, održana je Sveta misa u župnoj crkvi, a kroz dan nisu održane druge manifestacije. Na sam blagdan treba biti u krugu […]

  today02/10/2023 2

  0%