play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinu se od 10. do 15. srpnja održava COFA – Međunarodni folklorni festival

COFA – Contemporary Folklor Adventure ( suvremena folklorna avantura) novi je međunarodni folklorni festival unutar mreže CIOFF UNESCO festivala, koji će se održati  od 10. do 15. srpnja u gradu Varaždinu te Varaždinskoj županiji.

Program COFA-e u sastoji se od pet atraktivnih festivalskih  cjelina:

 • DOBRI STARI FOLKLORNI NASTUPI / GOOD OLD FOLKLORE PERFORMANCE
 • KREATIVNI FOLKLORNI LAB / CREATIVE FOLKLORE LAB
 • FOLKLOR@IZLOŽBE I UMJETNIČKE INSTALACIJE / FOLKLOR@EXHIBITIONS & ART INSTALATIONS
 • RAZGOVORI O BUDUĆNOSTI FOLKLORA / FUTURE OF FOLKLORE TALKS
 • COFA CHILL OUT ZONA / COFA CHILL OUT ZONE

Zasigurno u jednoj od  najatraktivnijoj  festivalskih cjelina pod nazivom  Dobri stari folklorni nastupi, posjetitelji će moći uživati u  pet folklornih skupina koje dolaze iz čitavog svijeta: Kolumbije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Švicarske i Ukrajine. Od domaćih folklornih grupa predstavit  će se i Varaždinski folklorni ansambl.

Službena ceremonija  otvorenja  festivala COFA započinje u nedjelju,  10. srpnja s početkom u 19:30 sati na Kapucinskom trgu u Varaždinu, uz atraktivne nastupe gostujućih folklornih grupa, no već u jutarnjim satima ( 10:00 sati)  festivalski program  započinje nastupom dječjih folklornih grupa na istoj pozornici. Dobri stari folklorni nastupi potom se sele diljem županije pa će tako u utorak uslijediti nastup gostujućih folkloraša u Općini Ljubešćica te Općini Sračinec, u srijedu u Varaždinskim Toplicama, te u četvrtak u Općini Visoko . Službena ceremonija zatvaranja festivala održat će se 15. srpnja u Varaždinu na Kapucinskom trgu s početkom u 19:30 sati.

Unutar festivalske cjeline pod nazivom Razgovori o budućnosti folklora, za predstavnike institucija te za širu i stručnu javnost održat će se   program pod nazivom Razgovori o budućnosti folklora, a riječ je o dvije panel-rasprave i dva masterclass predavanja u Multimedijskoj dvorani palače Herzer u Varaždinu.

//Prvi  panel pod nazivom Suvremene generacije  djece i mladih@folklor, a drugi  Potencijali nematerijalne kulturne baštine/folklora u kontekstu suvremenog dizajna, kreativne industrije i startup ideja dok će Masterclass predavanja  obuhvatiti stručne, etnografske i folklorističke teme uz renimirane strčnjake iz područja etnografije.

Za najmlađe posjetitelje na rasporedu su četiri  kreativne radionice/čitaonice u sklopu festivalske cjeline pod nazivom Kreativni folklorni lab.

Za nešto stariju  djecu organizatori su pripremili kreativnu radionicu Od poslovice do zidnjaka, koja će rezultirati pop-up izložbom izrađenih dječjih radova pod naslovom Suvremeni zidnjaci u tradicijskom ruhu, dok ćemo s mlađom djecom čitati narodne priče iz zemalja  gostujućih folklornih grupa.

//Festivalske cjeline Razgovori o budućnosti folklora i Kreativni folklorni lab za djecu moderirat će i voditi stručnjaci iz udruge SVIMA.//

Međunarodni folklorni festival COFA, kao novi festivala unutar mreže CIOF UNESCO festivala, pokrenula je Petra Golubar ,ujedno i direktorica festivala a u koncipiranju ovog festivala pomogla joj je udruga SVIMA. Idejni koncept festivala  je ponuditi ne samo uobičajene/klasične folklorne sadržaje, nego i suvremenu interpretaciju različitih segmenata kulturne baštine, kako bi baštinu i folklor približili senzibilitetu suvremenog čovjeka, odnosno senzibilitetu novih generacija djece i mladih. Namjera je festivala uz nastupe (nacionalnih i međunarodnih) folklornih grupa, u narednim godinama  ponuditi i nastupe drugih umjetnika i izvođača koji (re)interpretiraju tradicijsku umjetnost, kao i različite multidisciplinarne i multimedijalne, zabavne i kreativne te edukativne i stručne popratne sadržaje.

Generalni pokrovitelj festivala je Varaždinska županija uz pokroviteljstvo grada Varaždina

Pozivamo sve da dođu na COFA-u, prvi međunarodni certificirani folklorni festival koji je za posjetitelje u cijelosti besplatan!

Uživajte u vrhunskim i  besplatnim folklornim nastupima, edukativnim programima, kreativnim radionicama  te upoznajte raznoliku kulturnu  baštinu  iz raznih krajeva svijeta!

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Policijski službenici ozlijeđeni prilikom postupanja u Bolfanu

  U četvrtak, 11. srpnja oko 18.30 sati u Bolfanu, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane 54-godišnjaka koji je raznim pogrdnim riječima vrijeđao 53-godišnjaka. Po zaprimljenoj dojavi, na mjesto događaja izašli su policijski službenici Policijske postaje Ludbreg koji su na mjestu dojave zatekli 54-godišnjaka kako leži na travi uz cestu. Prilikom postupanja prema istom i utvrđivanju svih činjenica, policijskim je službenicima pristupio 47-godišnjak i tražio da puste […]

  today12/07/2024 33

  0%