play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinu održan sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha

Hrvatski sportski savez gluhih u subotu, 1. travnja je u Varaždinu organizirao Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha. Sportski dani do sada su se održavali u Splitu i u Zagrebu, u sklopu Programa uključivanja djece i mladih s oštećenjem sluha u redovan sustav sporta, a osim u Varaždinu, prije mjesec dana se po prvi put održao i Sportski dan u Osijeku na kojem je sudjelovalo 16 djece iz Osijeka i okolice. Na sportskom danu u Varaždinu, treneri su demonstrirali nogomet, košarku, odbojku i razne druge sportove, a sudjelovali su i volonteri Crvenog kriza Varaždin. Šahovsko društvo iz Varaždina znatiželjnoj je djeci pokazalo osnove šaha, a sudjelovalo je 10 djece iz Varaždina i okolice, kojima se pridružilo šestero članova iz Zagreba i četvero iz Osijeka. Uz trenere su bile i prevoditeljice hrvatskog znakovnog jezika za svu djecu i roditelje kojima je potreban isti.

Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije ovom prilikom istaknuo je: Ponosni smo i sretni što je Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha održan u Varaždinu, i nadamo se da će događanje postati jedna lijepa tradicija. Sudjelovanje u organiziranim sportskim aktivnostima je bitan čimbenik u razvoju djece, a svakako  može biti značajno i u rehabilitaciji djece s oštećenjem sluha. Vjerujemo da će ovakvo događanje doprinijeti  razvoju tih mladih ljudi i dati im poticaj, ali i svijest o vlastitoj vrijednosti, sposobnosti, hrabrosti ali i svim mogućnostima koje im mogu pomoći u njihovom rastu i razvoju.”

“Tjelesna aktivnost ima veliku transformacijsku i rehabilitacijsku ulogu, te je jako važna za integraciju gluhih osoba u okolinu, prevladavanje osjećaja izgubljenosti, osjećaja manje vrijednosti u odnosu na drugu djecu te osjećaja nemogućnosti bavljenja sportom. Uključivanje u svakodnevan život gluhe djece i njihova uspješna resocijalizacija u društvo je cilj programa koji Hrvatski sportski savez gluhih uz pomoć profesionalnog tima kineziologa već neko vrijeme provodi u Zagrebu i Splitu, a neizmjerno nas veseli da smo ovim proširili naš krug djelovanja” zaključio je Oliver Lušić, predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Otvoreno novo skladište PZ „Varaždinsko povrće“ za skladištenje krumpira vrijedno 12 milijuna kuna

  Novo skladište Poljoprivredne zadruge „Varaždinsko povrće“ otvoreno je na prostoru bivše barutane na području Općine Vidovec. Riječ je o ulaganju vrijednom 12 milijuna kuna, kojim je Zadruga osigurala potreban prostor za skladištenje 3.000 tona krumpira. Čestitke su uputili brojni uzvanici, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, zamjenica župana Silvija Zagorec, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović, predsjednik Općinskog vijeća Vidovca Krunoslav Bistrović, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu […]

  today31/05/2022 173

  0%