play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinu održan sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha

Hrvatski sportski savez gluhih u subotu, 1. travnja je u Varaždinu organizirao Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha. Sportski dani do sada su se održavali u Splitu i u Zagrebu, u sklopu Programa uključivanja djece i mladih s oštećenjem sluha u redovan sustav sporta, a osim u Varaždinu, prije mjesec dana se po prvi put održao i Sportski dan u Osijeku na kojem je sudjelovalo 16 djece iz Osijeka i okolice. Na sportskom danu u Varaždinu, treneri su demonstrirali nogomet, košarku, odbojku i razne druge sportove, a sudjelovali su i volonteri Crvenog kriza Varaždin. Šahovsko društvo iz Varaždina znatiželjnoj je djeci pokazalo osnove šaha, a sudjelovalo je 10 djece iz Varaždina i okolice, kojima se pridružilo šestero članova iz Zagreba i četvero iz Osijeka. Uz trenere su bile i prevoditeljice hrvatskog znakovnog jezika za svu djecu i roditelje kojima je potreban isti.

Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije ovom prilikom istaknuo je: Ponosni smo i sretni što je Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha održan u Varaždinu, i nadamo se da će događanje postati jedna lijepa tradicija. Sudjelovanje u organiziranim sportskim aktivnostima je bitan čimbenik u razvoju djece, a svakako  može biti značajno i u rehabilitaciji djece s oštećenjem sluha. Vjerujemo da će ovakvo događanje doprinijeti  razvoju tih mladih ljudi i dati im poticaj, ali i svijest o vlastitoj vrijednosti, sposobnosti, hrabrosti ali i svim mogućnostima koje im mogu pomoći u njihovom rastu i razvoju.”

“Tjelesna aktivnost ima veliku transformacijsku i rehabilitacijsku ulogu, te je jako važna za integraciju gluhih osoba u okolinu, prevladavanje osjećaja izgubljenosti, osjećaja manje vrijednosti u odnosu na drugu djecu te osjećaja nemogućnosti bavljenja sportom. Uključivanje u svakodnevan život gluhe djece i njihova uspješna resocijalizacija u društvo je cilj programa koji Hrvatski sportski savez gluhih uz pomoć profesionalnog tima kineziologa već neko vrijeme provodi u Zagrebu i Splitu, a neizmjerno nas veseli da smo ovim proširili naš krug djelovanja” zaključio je Oliver Lušić, predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Završen projekt „Izgradnja prometnica i odvodnje u Gospodarskoj zoni Brezje“

  „Razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti osnovne zajedničke i zelene infrastrukture Gospodarske zone Brezje, kroz izgradnju prometnica, odvodnje i zelene infrastrukture u dijelu Zone istočno od državne ceste D2, nastojat će se privući novi investitori i stvoriti mogućnost za otvaranje novih radnih mjesta“ - rečeno je danas na završnoj konferenciji projekta pod nazivom „Izgradnja prometnica i odvodnje u Gospodarskoj zoni Brezje“. Konferenciji su nazočili gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i načelnik […]

  today03/08/2022 180

  0%