play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U subotu 3. lipnja  bit će održana 22. Varaždinska biciklijada

U subotu 3. lipnja  bit će održana 22. Varaždinska biciklijada. Konferencijom za novinare najavili su je Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina, Anica Sitar, stručna suradnica Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Janko Gušić, predsjednik Biciklističkog kluba ASI.

Biciklijada će se održati 3. lipnja upravo na Svjetski dan bicikla u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, BBK ASI, te uz pomoć Društva za zaštitu od dijabetesa pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Okupljanje i prijave sudionika počet će u 9 sati na Kapucinskom trgu a start je zakazan za 10 sati. Ruta biciklijade nije zahtjevna ni komplicirana, vozit će se 18 kilometara bez uspona i prilagođena je svima, od vrtićke djece do starijih osoba. Biciklijada nosi epitet obiteljske biciklijade, tempo kretanje će biti oko 15 km/h, a u pratnji će biti policija i hitna pomoć. Prijave su besplatne, a prvih 300 sudionika dobit će majcu. Cilj će biti kod hostela Stara vaga gdje je predviđen topli obrok i druženje sudionika biciklijade. Za djecu će biti pripremljeno natjecanje u vožnji spretnosti, najavljeno je i predavanje te prezentacija dječjih bicikala, a članovi društva za zaštitu od dijabetesa mjerit će razinu šećera u krvi i tlak.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković zahvalio se svim organizatorima na uloženom trudu te uz poziv svima da dođu na biciklijadu naglasio kako je Grad Varaždin dolaskom aktualna gradske vlasti promijenio način razmišljanja i odnos prema biciklizmu: Smatramo da je biciklizam nešto što određuje grad Varaždin. S obzirom da smo ravničarski grad posvećeni smo tome da se što više ljudi počne koristiti biciklom. Biciklijada je prilika da se što bolje upoznamo i podružimo. Na Gradu Varaždinu je da se poradi puno više na unapređenju infrastrukture za biciklizam kako bi postao siguran za bicikliste. Ne želimo brzati s nekim rješenjima koja nemaju stručnu podlogu, ali želimo postepeno mijenjati navike naših sugrađana da što manje koriste automobile a što više pješače i koriste bicikle. To je veliki trend u cijeloj Europi i u svijetu, svi se okreću zelenoj tranziciji, biciklizmu i svemu što vodi zdravom načinu života. – rekao je Marković najavivši da će Grad Varaždin nastojati primijeniti nova rješenja koja će omogućiti građanima da koriste bicikle sigurno i što više.

Djeca, sudionici biciklijade do starosti 16 godina obavezni su nositi kacigu.  Ruta biciklijade kretat će od Kapucinskog trga, do Kučana gdje je kod škole predviđena stanka, a zatim se kreće prema Trnovcu i gospodarskoj zoni uz kanal do Arene gdje se nastavlja prema gradu i cilja kod hostela Stara vaga.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Osigurana besplatna prehrana za sve učenike u riziku od siromaštva

  U sve 33 osnovne škole, čiji osnivač je Varaždinska županija, i u novoj školskoj godini 2021./22. bit će osigurana besplatna prehrana za sve učenike u riziku od siromaštva. Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike je donijelo odluku o financiranju projekta „Užina za sve IV“ s maksimalnih 999.081,83 kune iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i državnog proračuna. I dok je ovime besplatan obrok osiguran za 994 učenika, Varaždinska […]

  today20/08/2021 87

  0%