play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Sračincu održane sportske igre umirovljenika

Dvjestotinjak umirovljenika iz deset umirovljeničkih udruga koje djeluju na području Varaždinske županije, okupilo se u Sračincu kako bi sportskim aktivnostima obilježili početak ljeta. Domaćini i organizatori bili su vrijedni umirovljenici iz Udruge umirovljenika Sračinec – Svibovec Podravski.

Ovo je već tradicionalni susret umirovljenika koji održavamo u Sračincu. Radi se o našem projektu pod nazivom “Ususret ljetu sa zlatnim godinama”, koji ima za cilj promociju zdravog, aktivnog života za osobe treće životne dobi. Danas se natječe devet udruga naših prijatelja, a mi kao domaćini brinemo za organizaciju događanja. Svaku udrugu predstavlja 16 članica i članova, koji se natječu u aktivnostima primjerenim dobi – tako imamo natjecanje u kuglanju na visećoj kuglani, pikadu, bacanju kolutova, nošenju jaja u žlici i nošenju mlinčeka – rekao je domaćin susreta Božidar Mesek, predsjednik Udruge umirovljenika Sračinec – Svibovec Podravski.

Osim sporta, tu je naravno i zabavno – gastronomski dio, za koji su se pobrinuli domaćini. Cjelokupni iznos potreban za organizaciju susreta pokriva Općina Sračinec iz općinskog proračuna.
Iz godine u godinu podržavamo rad naše udruge umirovljenika, a veseli nas da su se okupili umirovljenici iz velikog broja prijateljskih udruga. Danas je ponovno do izražaja došao naš park Velika graba, u kojem je održan jedan dio natjecanja, a onaj zabavni dio s ručkom odvija se u Domu kulture. Hvala svim članicama i članovima Udruge umirovljenika Sračinec – Svibovec Podravski koji svoje slobodno vrijeme koriste za druženje i organizaciju ovakvih akcija – naglasio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, koji je posjetio umirovljenike u društvu predsjednika Općinskog vijeća Krunoslava Lukačića.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Obrazovanje

  Kupnjom karte za predstavu Ringišpil pomognite siromašnijim učenicima i studentima

  Zaklada solidarnosti grada Varaždina već treću godinu provodi program financijske potpore učenicima i studentima s područja grada Varaždina, osobito onima slabijeg socijalno ekonomskog položaja, pod  nazivom  „OSTANITE U VARAŽDINU“ . Sredstvima donatora i vlastitom aktivnošću , Zaklada solidarnosti je u protekle tri godine stipendirala 38 učenika i studenata koji su tijekom trajanja školskih godina dobivali redovne mjesečne stipendije u iznosu od 500,00 kuna, a još 26  učenika i studenata primilo […]

  today30/09/2021 22

  0%