play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U proračunu Grada Varaždinskih Toplica za djecu i mlade osigurano 173 tisuće eura

 

Grad Varaždinske Toplice već dugi niz godina nastavlja s provođenjem demografskih mjera i mjera potpora u obrazovanju kako bi se osigurala i pružila podrška obiteljima, roditeljima, djeci, učenicima i studentima u svojoj lokalnoj zajednici.

 

Kroz isplate naknade za novorođenčad, sufinanciranje osnovnog školstva i visokog obrazovanja kao što su mjere stipendiranja svih redovnih studenata s područja grada, sufinanciranja produženog boravka u osnovnim školama, sufinanciranja prijevoza učenika područne škole, sufinanciranja natjecanja i izvannastavnih aktivnosti učenika, sufinanciranja nabave radnih bilježnica i dodatnog materijala za sve učenike osnovnih škola, sufinanciranja najma školskog prostora po modelu JPP-a,  želi se pružiti financijska potpora našim građanima.

 

U te svrhe Grad Varaždinske Toplice u svom je proračunu osigurao sredstva u iznosu od 173.000,00 eura.

 

Za visoko obrazovanje u ovoj godini za 66 redovnih studenata isplaćene su stipendije u ukupnom iznosu od 29.730,00 eura. Za sufinanciranje aktivnosti iz programa osnovnog školstva do sada je ukupno isplaćeno 23.500,00 eura. Prema podnesenim zahtjevima za novorođenu djecu isplaćena su sredstva u iznosu od 7.500,00 eura.

 

Ulaganje značajnih sredstava i provođenje ovakvih mjera pokazuju da lokalna uprava ozbiljno shvaća potrebu za poticanjem demografskog rasta i obrazovanja djece i mladih, te da je spremna djelovati kako bi podržala mlade obitelji. Ovakve inicijative mogu biti ključne za održavanje vitalnosti, razvoja i jačanja lokalne zajednice u budućnosti – rekla je gradonačelnica Ratković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U sklopu Osnovne škole Kneginec Gornji otvoren prometni poligon

  S ciljem ranog razvijanja prometne kulture koja će doprinijeti većoj sigurnosti djece u prometu, u sklopu Osnovne škole Kneginec Gornji otvoren je prometni poligon. Inicijativa o pokretanju i uređenju poligona potekla je od Općine Gornji Kneginec, za čije radove je utrošeno 13.686,13 eura koje je osigurala Varaždinska županija.   Načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški istaknuo je kako se ovim projektom želi podići prometna osviještenost kod najmlađih, a shodno tome […]

  today20/06/2024 2

  0%