play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U proračunu Grada Varaždinskih Toplica za djecu i mlade osigurano 173 tisuće eura

 

Grad Varaždinske Toplice već dugi niz godina nastavlja s provođenjem demografskih mjera i mjera potpora u obrazovanju kako bi se osigurala i pružila podrška obiteljima, roditeljima, djeci, učenicima i studentima u svojoj lokalnoj zajednici.

 

Kroz isplate naknade za novorođenčad, sufinanciranje osnovnog školstva i visokog obrazovanja kao što su mjere stipendiranja svih redovnih studenata s područja grada, sufinanciranja produženog boravka u osnovnim školama, sufinanciranja prijevoza učenika područne škole, sufinanciranja natjecanja i izvannastavnih aktivnosti učenika, sufinanciranja nabave radnih bilježnica i dodatnog materijala za sve učenike osnovnih škola, sufinanciranja najma školskog prostora po modelu JPP-a,  želi se pružiti financijska potpora našim građanima.

 

U te svrhe Grad Varaždinske Toplice u svom je proračunu osigurao sredstva u iznosu od 173.000,00 eura.

 

Za visoko obrazovanje u ovoj godini za 66 redovnih studenata isplaćene su stipendije u ukupnom iznosu od 29.730,00 eura. Za sufinanciranje aktivnosti iz programa osnovnog školstva do sada je ukupno isplaćeno 23.500,00 eura. Prema podnesenim zahtjevima za novorođenu djecu isplaćena su sredstva u iznosu od 7.500,00 eura.

 

Ulaganje značajnih sredstava i provođenje ovakvih mjera pokazuju da lokalna uprava ozbiljno shvaća potrebu za poticanjem demografskog rasta i obrazovanja djece i mladih, te da je spremna djelovati kako bi podržala mlade obitelji. Ovakve inicijative mogu biti ključne za održavanje vitalnosti, razvoja i jačanja lokalne zajednice u budućnosti – rekla je gradonačelnica Ratković.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Međunarodni dan ljudskih prava: „U Varaždinskoj županiji više od 6.000 stranih radnika, ljudska prava moramo držati kao kap vode na dlanu“  

    Dana, 10. prosinca, u cijelom se svijetu obilježava Međunarodni dan ljudskih prava. U Varaždinskoj županiji obilježen je zahvaljujući udruzi Bedem ljubavi Varaždin, Koordinaciji za ljudska prava Varaždinske županije i Savjetu mladih Varaždinske županije. U petak su zajednički organizirali okrugli stol na temu „Položaj i problemi mladih, posebice pripadnika ranjivih skupina, u Varaždinskoj županiji“, u sklopu projekta "JEDNAKI Status, Mogućnosti, Odgovornosti" kojeg provodi Bedem ljubavi, a financira Središnji državni ured […]

  today11/12/2023 1

  0%