play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U posljednja četiri mjeseca 70.000 kuna za novorođene u Novom Marofu

Nakon što je u travnju isplaćeno 55.000 kuna naknada za novorođene u prva tri mjeseca 2021. godine, Grad Novi Marof nastavio je s isplatom te je za travanj i svibanj isplaćeno 39.000 kuna za 19 beba, a za lipanj i srpanj još 31.000 kuna za 16 beba. Tako je za prvih sedam mjeseci 2021. godine u Novom Marofu isplaćeno ukupno 125.000 kuna za 67 novorođenih.
Naknade za novorođene isplaćene su na račune roditelja s obzirom da epidemiološka situacija još uvijek ne dopušta susret s roditeljima. Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač podsjeća da su naknade za novorođene samo dio poticaja da mlade obitelji ostanu na novomarofskom području te da su sredstva za tu namjenu uvijek osigurana u gradskom proračunu, sa željom da takvih naknada bude isplaćeno što više. „Naknade za novorođene tek su prva mala financijska pomoć roditeljima i bebama. Nastavljamo im pomagati kako djeca rastu, od sufinanciranja dječjeg vrtića i kroz osnovnu školu do stipendija za deficitarna zanimanja tijekom srednje škole i studentskih stipendija.” – ističe gradonačelnik Jenkač.
Grad Novi Marof za prvo dijete daje tisuću kuna, za drugo dvije tisuće te za svako sljedeće dijete po tisuću kuna više. U prošloj, 2020. godini za ukupno 102 novorođena mališana isplaćeno je 174.000 kuna.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije u Županijskoj palači

  U Maloj dvorani Županijske palače okupili su se predsjednici udruga umirovljenika s područja Varaždinske županije, koje su okupljene u Savez udruga umirovljenika i starijih osoba. Jadranka Bahlen, predsjednica Saveza, istaknula je da su predstavnici umirovljenika iz svih općina i gradova stigli kako bi raspravili plan rada za ovu godinu. Prisutne je pozdravio i župan Anđelko Stričak te izrazio podršku Savezu udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije u njihovom radu. […]

  today16/02/2023 23

  0%