play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U OŠ Martijanec obilježen početak nove školske godine i svečano otvoreni novi prostori

Prvog dana nove školske godine u Osnovnoj školi Martijanec bilo je posebno svečano: uz to što je obilježen početak nastave za cijelu Varaždinsku županiju, svečano je otvorena dograđena i obnovljena zgrada ove obrazovne ustanove. Zahvaljujući tome, 191 učenik u 14 razrednih odjela OŠ Martijanec u školskoj godini 2021./22. nastavu napokon pohađaju u jednoj smjeni. U sve 33 osnovne škole, čiji osnivač je Županija, ukupno je 9.256 učenika.

„Puno uspjeha u novoj školskoj godini želim svim učenicima i učiteljima, prije svega da zajedno učite i istražujete u pravim učionicama umjesto u virtualnima. U 33 županijske osnovne škole imamo 1.064 prvašića, 44 više nego prošle školske godine, što nas najviše veseli. Posebno je zadovoljstvo što u OŠ Martijanec imamo 29 prvašića, 11 više nego lani, što potvrđuje opravdanost ulaganja u ovu školsku zgradu, čime je i učenicima iz ovoga kraja omogućeno pohađanje jednosmjenske nastave, ali i uvođenje programa produženog boravka. Time stvaramo sustav jednakih šansi, a uz to pokrećemo nove, jedinstvene programe, među kojima svakako treba izdvojiti novu mrežu programa centara izvrsnosti, od vrtića preko osnovnih i srednjih škola, pa sve do strukovnih centara izvrsnosti” – istaknuo je župan Anđelko Stričak.

Ulaganje u OŠ Martijanec je vrijedno 9.500.000 kuna, od čega je Varaždinska županija izdvojila 7.125.000 kuna ili 75 posto, a Općina Martijanec je osigurala preostalih 2.375.000 kuna ili 25 posto. Dograđeno je šest učionica s pratećim prostorima koji se prostiru na 630 kvadrata, čime učenici sada na raspolaganju imaju nešto više od 3.000 kvadrata korisnog prostora. Izdvojeno je i dodatnih 250.000 kuna iz županijskog proračuna za sanaciju vanjskih igrališta.

Zadovoljstvo s investicijom i uvođenjem nastave u jednoj smjeni izrazio je i Branimir Nađ, načelnik Općine Martijanec, koja iz svojeg proračuna sufinancira i program produženog boravka.

Ovime smo dostigli standard koji smo godinama čekali, istaknula je ravnateljica OŠ Martijanec Sonja Huzjak. „Prelazak na jednosmjensku nastavu već pokazuje svoje prednosti budući da su nam se vratili neki učenici koji su zbog dvosmjenske nastave bili upisani u druge škole, a raste nam i broj učenika prvih razreda. Istovremeno možemo uvesti produženi boravak, a imat ćemo čak dvije grupe učenika od prvog do četvrtog razreda jer je interes izrazilo 45 učenika. Osim što smo dobili novi prostor, u starom dijelu škole je osuvremenjena školska kuhinja, koja će omogućiti da naši učenici dobivaju još više kuhanih i zdravih obroka. Vjerujem da će naši učenici postizati još bolje rezultate na natjecanjima i smotrama iako su i dosadašnji rezultati na zavidnoj razini u odnosu na broj učenika” – rekla je Sonja Huzjak.

Uz pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslava Huđeka i predsjednika Općinskog vijeća Martijanca Stjepana Goluba, na svečanosti je bila zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, saborske zastupnice Natalija Martinčević, Nadica Dreven Budinski i Barbara Antolić Vupora, kao i drugi uzvanici. Svi zajedno obišli su dograđene prostore škole, a prvašićima su podijelili i reflektirajuće prsluke kako bi bili što sigurniji na putu do škole i do kuće.

Pročelnik dr. sc. Miroslav Huđek izvijestio je da su sve županijske osnovne i srednje škole organizirale rad sukladno uputama i preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. „U Varaždinskoj županiji jedino Osnovna škola Novi Marof zbog epidemije koronavirusa nastavu organizira u dvije smjene. Uz to, nastavu u dvije smjene još imaju OŠ Sveti Ilija i OŠ Veliki Bukovec, gdje su pred završetkom ili u tijeku radovi koji će također osigurati uvjete za jednu smjenu. Dvosmjensku nastavu imaju još OŠ Ivanec i PŠ Nova Ves, u kojima također slijede ulaganja za prelazak u jednu smjenu” – naveo je dr. sc. Huđek.

Dodajmo da je zamjenica župana Silvija Zagorec zajedno s načelnikom Općine Vidovec Brunom Hranićem prisustvovala svečanosti obilježavanja prvog dana nastave u OŠ Vidovec i OŠ Tužno, gdje je prvašićima poželjela puno lijepih i radosnih trenutaka u stjecanju novih znanja i vještina. „Veselje, uzbuđenje i radoznalost koja se ocrtava na licima prvašića sve nas starije vraća u dane kada smo i mi započinjali svoje osnovno školsko obrazovanje. Tako ćete se i vi već danas susresti sa školskim obavezama, knjigama, radnim bilježnicama, zadacima, ali ćete od danas stjecati nove kolege i prijatelje s kojima ćete dijeliti sve školske radosti, a ponekad i brige. Da bi brige bile što manje, na raspolaganju vama i vašim roditeljima osim škole i općine stoji Varaždinska županija koja kontinuirano ulaže u obrazovanje” – istaknula je Silvija Zagorec.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  U Varaždinskoj županiji u prvoj polovici ove godine ostvaren najveći broj noćenja ikada

  Varaždinska županija ima nove rekorde u turizmu: u prvih šest mjeseci ove godine ostvareno je 78.060 noćenja, što je najveći broj dosad, a time je nadmašena predpandemijska 2019. godina. Istaknula je to zamjenica župana Silvija Zagorec na današnjoj konferenciji za novinare u Adrenalinskom parku Vručina u Vinogradima Ludbreškima, gdje je zajedno s direktorom TZ-a Varaždinske županije Goranom Mališem predstavila rezultate u turizmu. „S velikim zadovoljstvom mogu izvijestiti da je u […]

  today26/07/2022 84

  0%