play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U okviru projekta PARTCIPRO održana prigodna radionica

Sudionici projekta PARTCIPRO koji se provodi u sklopu Erasmus + programa, volonteri iz naselja Quesite Srl iz Pinerolo ( predgrađe Torina) iz Italije i Varaždinske županije posjetili su Županijsku palaču u Varaždinu u kojoj su održali radionicu u svrhu osiguravanja vještina i kompetencija potrebnih za rad i volontiranje u civilnoj zaštiti.

Ovaj projekt je inače dio ERASMUS + programa, a sufinanciran je kroz mjeru „Mala partnerstva u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“. Projekt je započeo 1. siječnja ove godine i trajati će do završetka 2023. godine. Ukupni proračun projekta iznosi 60 tisuća eura, a od toga iznosa Varaždinska županija dobiva 30 tisuća. U sklopu projekta u obuci sudjeluje 12 volontera koji će nakon završenog projekta biti educirani o sustavu civilne zaštite, funkcioniranju sustava ranog upozoravanja kod elementarnih nepogoda i tehničko-tehnoloških nesreća.

Prije samog održavanja radionice, sve prisutne pozdravio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji ih je tom prilikom upoznao s poviješću naše županije, ali im je i ukazao na važnost sustava civilne zaštite. „Hrvatska je od svojeg osamostaljenja bila pogođena mnogim krizama, od agresije početkom stvaranja neovisne države, epidemije koronavirusom, suočavanje s migrantskom krizom te mnogim elementarnim nepogodama. U svim tim situacijama pokazalo se koliko je važan dobro organizirani i posloženi sustav civilne zaštite. Ove godine susreli smo se s ratom u Ukrajini iz koje je i u našu županiju došao veliki broj raseljenih osoba, a prije nekoliko mjeseci na našem području dogodila se strašna prometna nesreća u kojoj je svoje živote izgubilo dvanaest poljskih državljana. Kod tih situacija sve naše žurne službe pokazale su se spremne da pravovremeno reagiraju, izađu u susret i pomognu onima kojima je to bilo najpotrebnije” – rekao je župan te pohvalio realizaciju ovog projekta i sudjelovanje Varaždinske županije u njemu.

Uz župana predstavljanju projekta nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen, pomoćnik pročelnika za komunalno gospodarstvo, drugostupanjski upravni postupak i civilnu zaštitu u Upravnom odjelu za gospodarstvo i europske poslove, Željko Nađ, županijski vatrogasni zapovjednik te Sandra Mintas, ravnateljica GDCK-a Varaždin.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Delegacija Hercegbosanske županije posjetila Varaždinsku županiju 

      Jučer je delegacija Hercegbosanske županije na čelu s predsjednikom Vlade dr. sc. Ivanom Vukadinom posjetila Varaždinsku županiju gdje je sa županom Anđelkom Stričakom, zamjenicom župana Silvijom Zagorec i njihovim suradnicima održan radni sastanak na temu budućeg Sporazuma o suradnji.   Naime, na posljednjoj sjednici Županijske skupštine odobreno je sklapanje Sporazuma o suradnji između Varaždinske županije i Hercegbosanske županije u Federaciji Bosne i Hercegovine čime će biti postavljeni temelji […]

  today29/07/2023 77

  0%