play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U okviru Erasmus + projekta učenici i profesori iz pet zemalja posjetili Županijsku palaču

U okviru Erasmus+ projekta „Be A.C.T.I.V.E., Be Happy!“, učenici i njihovi profesori iz Njemačke, Španjolske, Turske, Švedske, Litve i Hrvatske, njih 50-ak, obišli su Županijsku palaču, gdje su ih pozdravili župan Anđelko Stričak te njegova zamjenica Silvija Zagorec.

Iako je do sada u sklopu projekta ostvareno mnogo virtualnih aktivnosti, bila je ovo prva razmjena učenika uživo, a domaćin je Osnovna škola Vidovec. Cilj projekta je pronaći odgovor na pitanje kako možemo uravnotežiti svoj život u digitalnom svijetu. Stoga sudionici projekta polaze od premise da će aktivan život – kombinacijom sporta, izbora zdrave hrane, sudjelovanja u zajednici, umjetnosti i aktivnostima s drugima – osigurati sretniji život i izvan nje.

Župan Anđelko Stričak upoznao je učenike i profesore iz pet zemalja s poviješću Varaždinske županije, kao i njezinim nadležnostima. „U nadležnosti Varaždinske županije je osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje. Kroz naše programe i projekte nastojimo izgraditi sustav jednakih šansi. Cilj nam je da naši učenici mogu surađivati sa svojim vršnjacima u svijetu, da su povezani s gospodarstvom i visokoškolskim ustanovama. Školujemo ih za zanimanja budućnosti, čime smo napravili najveći iskorak za same učenike, ali i gospodarstvo te Društvo u cjelini. Vesele me ovakvi projekti u kojima smo okrenuti budućnosti i surađujemo na dobrobit svih nas” – istaknuo je župan Anđelko Stričak.

Riječi dobrodošlice uputila im je i zamjenica župana Silvija Zagorec. „Unatoč tome što ste ostvarili mnoge virtualne aktivnosti, da upoznate nečiju zemlju, običaje, jezik, steknete nova prijateljstva – važan je i taj izravan, fizički kontakt. Stoga mi je drago da je prva od mobilnosti uživo ostvarena u Varaždinskoj županiji i to upravo u Osnovnoj školi Vidovec koju sam i sama polazila. Uvjerena sam kako ćete iz naše zemlje ponijeti lijepe uspomene i steći nova prijateljstva koja ćete njegovati i dalje. Ovaj projekt u koji ste uključeni je hvalevrijedan jer u vašim godinama promišljati o usvajanju zdravih životnih navika, dovest će nas u budućnosti do zajednice zdravih i sretnih ljudi” – rekla je Silvija Zagorec.

Na toploj dobrodošlici u ime Osnovne škole Vidovec kao škole domaćina zahvalio je ravnatelj Predrag Mašić, a na gostoprimstvu je zahvalila i predstavnica Njemačke, kao zemlje koordinatora projekta.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Varaždinska županija će i ove godine imati predstavnike na Svjetskom kulinarskom kupu

  Varaždinska županija će i ove godine imati svoje predstavnike na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu, najprestižnijem i najvećem svjetskom ekipnom kuharskom natjecanju koje se održava od 26. do 30. studenoga. Uoči odlaska u Luksemburg prijem za članove Regionalnog tima Varaždinske županije je u Županijskoj palači priredila zamjenica župana Silvija Zagorec zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr. sc. Dragutinom Vincekom i pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo […]

  today22/11/2022 20

  0%