play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Novom Marofu podijeljeno rekordnih 95 učeničkih stipendija, uskoro natječaj za studentske stipendije

Školovanje nije jeftino i svaka kuna pomoći učenicima i roditeljima itekako dobro dođe. Znaju to i u Gradu Novom Marofu, stoga su i ove godine u gradskom proračunu osigurana značajna sredstva za učeničke i studentske stipendije.

Dok studenti tek očekuju raspisivanje natječaja, ugovore o stipendiranju s učenicima i njihovim roditeljima gradonačelnik Siniša Jenkač potpisao je u subotu u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin”, ne krijući zadovoljstvo što Grad ovoga puta dodjeljuje rekordnih 95 stipendija. „Krenuli smo s njih 15, prošle smo godine imali 44, godinu ranije 35 stipendija, a ove godine, na naše i zadovoljstvo učenika i njihovih roditelja, stigli smo do rekordne brojke od čak 95 stipendista. Raspisali smo natječaj za 55 stipendija, ali javilo nam se više od stotinu učenika, pa sam odlučio da se ipak poveća financijski iznos za naše stipendije koje su dobili svi koji su zadovoljili kriterije natječaja” – rekao je Jenkač.

Podsjetio je da su deficitarna zanimanja itekako potrebna na tržištu rada te da se oni koji ih završe lako zapošljavaju. „Mi na ovaj način doprinosimo tržištu rada i povećanju broja zainteresiranih učenika da upisuju upravo ta deficitarna zanimanja” – istaknuo je novomarofski gradonačelnik.

Među učenicima Stipendistima Grada Novog Marofa je Jana Golubić, učenica 2. razreda Strojarske i prometne škole u Varaždinu, smjer automehatroničar, a stipendiju je dobila drugi put. „Svima nama koji smo dobili stipendije to puno znači jer nam pomaže kod školovanja i nabavke svih materijala potrebnih za školu” – rekla je Jana.

Njezin školski kolega Nikola Meštrić koji se školuje za CNC operatera gradsku je stipendiju dobio prvi put. „To će mojim roditeljima malo olakšati situaciju jer mi neće trebati davati džeparac. Ne izlazim često, a stipendiju ću utrošiti uglavnom na hranu” – rekao je Nikola.

Za učeničke stipendije koje iznose 500,00 kuna Grad je iz proračuna izdvojio oko pola milijuna kuna. „Za studentske će stipendije taj iznos biti nešto veći jer one iznose 600,00 i 800,00 kuna. Pretpostavljam da ćemo ove i iduće godine za to izdvojiti oko 1,3 milijuna kuna za naše stipendiste. To me posebno veseli i nadam se da će ovo ulaganje društva u naše mlade uroditi plodom” – naglasio je Jenkač te najavio da će natječaj za studentske stipendije biti raspisan sljedećeg tjedna. „Budući da od prošle godine imamo stipendije za sva zanimanja, uspjeh na natječaju ovisi samo o ocjenama, a mogućnost dobivanja stipendije bit će otvorena za studente svih fakulteta” – poručio je gradonačelnik Jenkač.

  

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Sport

  Sustav za zalijevanje travnjaka NK Udarniku iz Gornjeg Kućana

  Teren Nogometnog kluba „Udarnik 32“ iz Gornjeg Kućana opremljen je najsuvremenijim sustavom navodnjavanja, odnosno zalijevanja travnjaka. Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, posjetio je danas, u petak, 24. lipnja 2022. godine klub iz tog varaždinskog prigradskog naselja gdje se sastao s Blaženkom Beli, članicom Gradskog vijeća Grada Varaždina te predstavnicima mjesnog odbora i kluba. Uvjerio se u kvalitetu nedavno izvedenih radova na kompjuterski upravljanom sustavu za zalijevanje travnjaka koji će još […]

  today24/06/2022 29

  0%