play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Maruševcu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja i 26. obljetnica VRO Oluja

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja i ove su godine obilježeni prigodnom svečanošću u Maruševcu.

Obilježavanje jednog je od najvažnijih datuma novije hrvatske povijesti, održano je u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Maruševec, a uz podršku Općine Maruševec.

Svečanost je započeta Svetom misom u župnoj crkvi sv. Jurja u Maruševcu koju je župnik Krunoslav Milovec predslavio za sve poginule u VRO Oluja i Domovinskom ratu. Mimohod od crkve do spomenika poginulim braniteljima održan je nakon mise, a predstavnici Općine Maruševec, UDVDR Ogranka Maruševec te DVD-a Maruševec položili su vijenac i zapalili lampione za sve preminule sugrađane. U prigodnom obraćanju, načelnik Općine Maruševec Mario Klapša i predsjednik UDVDR Ogranak Maruševec Tihomir Buden okupljenim braniteljima su čestitali praznik uz poruku da nas žrtva hrvatskih branitelja, stradalih civila i njihovih obitelji, trajno obvezuju da u slobodi s istim žarom težimo ka zajedništvu, demokratskom razvoju i prosperitetu voljene nam Domovine, i gradimo Hrvatsku i hrvatske gradove i općine kao zajednice mira, tolerancije i budućnosti. U poslijepodnevnim satima, obilježavanju su se pridružili članice i članovi Udruge Konj moj prijatelj koji su zapalili lampione te se poklonili žrtvama rata kod spomenika poginulim braniteljima.

Uz brojne građane, obilježavanju su prisustvovali i predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Damir Šprem s općinskim vijećnicama i vijećnicima.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Udruga invalida rada Grada Varaždina obilježila 55 godina

  Udruga invalida rada Grada Varaždina u petak je obilježila 55. obljetnicu proslavom u „Štefovoj kleti“ u Gornjoj Dubravi. Događaj je okupio brojne članove udruge, a na početku proslave članove su pozdravili predsjednik udruge Vladimir Detoni i zamjenica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Andreja Bobek koja im je tom prilikom čestitala i zaželjela puno uspjeha u budućem radu udruge. Proslavi su također nazočili Leke Sokolaj, izvršni direktor Hrvatskog […]

  today14/06/2024 64

  0%