play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Ivancu održana uvodna konferencija projekta „ZAŽELI- Aktivne u zajednici“

Projekt „ZAŽELI- Aktivne u zajednici“ financiran je iz sredstava Europskog socijalnog fonda u sklopu operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iznosu od 644.235,00 kuna te udio sufinanciranja Europskog socijalnog fonda 100%.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, a projektni partneri su: Centar za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Grad Ivanec i Općina Maruševec.

Projekt će se provoditi kroz 14 mjeseci od 05.01.2021. do 05.03.2022. godine na području Grada Ivanca i Općine Maruševec.

Cilj projekta je unaprjeđenje radnog potencijala teže zapošljivih žena kroz programe osposobljavanja te zapošljavanja s ciljem pružanja podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju te teško bolesnim odraslim osobama – ranjivim skupinama.

Usluge koje gerontodomaćice pružaju korisnicima uključuju:

 • pomoć u nabavi i dostavi namirnica i ostalih kućanskih potrepština,
 • pomoć u nabavci lijekova,
 • pomoć u pripremi obroka,
 • pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora,
 • pomoć pri oblačenju, svlačenju i održavanju osobne higijene korisnika,
 • pomoć u održavanju okućnice, pomoć u vrtu, donošenje drva za ogrjev,
 • pomoć u socijalnoj integraciji,
 • pružanje podrške kroz razgovor i druženje,
 • šetnja, pratnja i pomoć u društvenim aktivnostima korisnika,
 • dostava mjesečnih paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Od početna 42 korisnika koji su se uključili u projekt, trenutno 7 zaposlenih gerontodomaćica pruža potporu i podršku za 65 krajnjih korisnika, što je razlika od 23 korisnika koji su se u veljači uključili u projekt. Prosječna dob korisnika uključenih u projekt je 72 godine. Na području Grada Ivanca podrška se pruža za 45 korisnika, a na području Općine Maruševec za njih 20.

Potrebe za ovom vrstom usluge svakodnevno rastu te će se korisnici koji se prijavljuju na sudjelovanje u projektu morati staviti na listu čekanja i uključivati sukladno slobodnim kapacitetima, jer nažalost nema dosta gerontodomaćica da bi se svima mogla pružiti kvalitetna pomoć i podrška.

Tijekom provedbe projekta kroz prethodna tri i pol mjeseca, gerontodomaćice su pružile ukupno više od 3150 usluga kućanskih poslova, preko 95 usluga osobne higijene korisnika, više od 50 usluga prijevoza te su prešle preko 7484 kilometara. Od usluga koje pružaju gerontodomaćice, najveća potreba javlja se za uslugama dostave namirnica i kućanskih potrepština, pripreme obroka, nabavke lijekova, održavanja stambenog prostora i okućnice, usluge ostvarivanja prava korisnika te podrška kroz razgovor i druženje. Za vrijeme trajanja i provedbe projekta biti će podijeljena 504 kućansko-higijenskih paketa korisnicima uključenim u projekt iz sredstava planiranih projektom.

GDCK Ivanec će nastaviti sa provedbom projekta i u idućim mjesecima te se nadaju uspješnoj realizaciji i zadovoljnim korisnicima.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Započela akcija Dani tehničke ispravnosti vozila – motocikli i mopedi

  U organizaciji HAK-a i Centra za vozila Hrvatska, a u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, danas, 25. travnja započela je akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila – motocikali i mopedi“, a koja traje do subote 30. travnja. Početak akcije u Varaždinskoj županiji obilježen je u organizaciji Autoservisnog centra i županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama. Predstavnik Autoservisnog centra Damir Lončarić istaknuo je kako se akcija održava na području cijele […]

  today25/04/2022 102

  0%