play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U idućoj godini planira se povećanje sredstava za varaždinske sportašice i sportaše

Na 43. sjednici Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, održanoj u utorak, jednoglasno je usvojen prijedlog Programa javnih potreba u sportu u 2023. godini vrijedan 12,4 milijuna kuna, što u odnosu na ovu godinu predstavlja povećanje 525.000 kuna.

Unatoč izazovima s kojima su se sva društvena područja, uključujući i sport, suočila u protekle dvije pandemijske godine, Zajednica je nastavila ulagati u razvoj sporta, s posebnim naglaskom na razvoj mladih sportaša, unapređenje vrhunske sportske kvalitete, poticanje uključivanja u sport i održavanje i investicijska ulaganja u sportske objekte što i u narednom razdoblju ostaju glavni ciljevi” – rekao je predsjednik Zajednice, Alen Runac.

S ciljem snažnijeg poticanja razvoja sporta i njegove promocije, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u 2023. godini planira osigurati veća sredstva za sportske škole te vrhunske i perspektivne sportaše. „Povećanjem sredstava za vrhunske i perspektivne sportaše, Grad Varaždin osigurava da budućnost varaždinskog sporta bude prepoznata i kvalitetno nagrađena kako mladi sportaši ne bi odlazili u druge sredine” – najavio je između ostalog tajnik Zajednice, Patrik Koščak.

Budući da se očekuje normalizacija natjecanja, u narednoj će se godini osigurati dodatna sredstva za međunarodne, državne, memorijalne i tradicionalne sportske manifestacije u organizaciji ili suorganizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. „S obzirom da je Zajednica dosad uspješno provodila programe Hrvatskog olimpijskog odbora i sportskih zajednica, uvrštavanjem dodatnih sredstava u Program javnih potreba moći će poduprijeti više manjih programa i participirati u većem broju kvalitetnih projekata” – istaknuo je Koščak.

Krovna organizacija varaždinskog sporta nastavlja s uključivanjem što većeg broja djece i mladih u sportske aktivnosti pa će se tako i u narednoj godini za rad Školsko sportskog saveza grada Varaždina osigurati 100.000 kuna.

U 2023. godini u planu su natjecanja u 12 grana sporta na kojima će sudjelovati oko 1500 učenika iz svih gradskih osnovnih škola. Za programe školskih sportskih aktivnosti učenika, za iduću su godinu osigurana veća sredstva, kao i za studentski sport za koji je u narednoj godini planirano 50.000 kuna.

Sportske udruge s područja Grada Varaždina u idućoj godini mogu računati na veća sredstva za svoj rad. Naime, u sklopu Programa javnih potreba u sportu za rad sportskih udruga osigurano je 2,8 milijuna kuna, što je u odnosu na prošlu godinu povećanje od 200.000 kuna.

S obzirom da je u ovoj godini na adresu Zajednice pristigao velik broj zamolbi za realizaciju neplaniranih programskih aktivnosti koje je prepoznala i poduprla, program financijske stimulacije ekipama i pojedincima za ostvarene vrhunske rezultate na domaćim i međunarodnom natjecanjima te razvojne programe osigurat će se 1,2 milijuna kuna, 100.000 više nego ove godine.

Kako bi se dodatno poticao rad i razvoj najmlađih sportaša te povećao broj sportskih klubova koji rade s mlađim dobnim skupinama, u idućoj će se godini povećati sredstva za sufinanciranje trenera. Ona će umjesto dosadašnjih 880.000 kuna iznositi 900.000 kuna. „Zajednica će u narednoj godini provoditi još više mini projekata sportske rekreacije namijenjenih osobama starije dobi, djeci i osobama s invaliditetom, zbog čega se povećava i stavka za sportsko-rekreativne aktivnosti građana, kao i stavka za sportske aktivnosti osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom” – pojasnio je Runac.

Zbog drastičnog povećanja cijena energenata koja utječe na sve sfere života, za financiranje troškova održavanja i funkcioniranja sportskih objekata planirana su sredstva u iznosu od 4,1 milijuna kuna, a povećat će se i sredstva za održavanje objekata kojima upravljaju članice Zajednice. Ona će za 2023. godinu iznositi 1,3 milijuna kuna.

Ovako usvojen prijedlog Programa javnih potreba u sportu u 2023. uputit će se prema nadležnim službama Grada Varaždina, koje će taj prijedlog ugraditi u proračun Grada Varaždina za iduću godinu.

Dodajmo i da su članovi Skupštine Zajednice jednoglasno prihvatili da se u članstvo primi nova sportska udruga – Disc golf klub „Varaždin”.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Gradonačelnik Jenkač: Ovaj način informiranja je dobar početak!

  U četvrtak je u Novom Marofu održana informativna radionica na temu Mjere ruralnog razvoja u organizaciji Razvojne agencije Sjever – DAN. Radionica na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Siniša Jenkač, predstavnici novomarofske tvrtke PRO-ECO te brojni OPG-ovi i proizvođači, provedena je u okviru projekta TUTOR – rasT podUzeTništva krOz infoRmiranje vrijednog preko 460 tisuća kuna. Cilj održanih radionica jest informiranje zainteresiranih OPG-ova i proizvođača o novoj mjeri ruralnog razvoja koja je […]

  today26/06/2021 92

  0%