play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Gradu Varaždinu vodi se briga o svakom stablu

Grad Varaždin je u suradnji s poduzećem Parkovi koje vodi brigu o javnom zelenilu, naručio još jednu, dodatnu ekspertizu stabala u gradskom parku, Šetalištu Vatroslava Jagića uz Ulicu Augusta Cesarca.

U želji da se maksimalno sačuvaju sva zdrava stabla, za 18  stabala u Cesarčevoj ulici  slijedećih dana radit će se detaljna ispitivanja stadija truleži  i strukture drva. Terenska izmjera stabala će se raditi dijagnostičkim instrumentom rezistografom.  Također će se raditi procjena nagiba debla i raspodjela volumena krošnje te njihova asimetrija. Na temelju dendrometrijskih parametara dobit će se kalibrirane fotografije temeljem kojih će se izraditi 3D modeli koji će onda dati mogućnost točnijeg i sveobuhvatnijeg snimanja pojedinih karakteristika oblika nosivih elemenata.

Na temelju analize rezultata tih izmjera najsuvremenijom tehnologijom dobit će se preporuke za mjere sanacije tih stabala prije početka najavljene rekonstrukcije tog dijela ulice.

Samim pristupom rješavanju tog problema, angažiranjem najboljih stručnjaka poduzeća „Urbani šumari“ (  https://urbani-sumari.hr/o-nama )  te uvažavanjem njihovih preporuka, Grad Varaždin još jednom pokazuje svoju odgovornost prema  očuvanju ubrane hortikulture kojom se ponosi i po kojoj je prepoznatljiv i van granica zemlje.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Vinica isplaćuje po 200 kuna božićnice

  Povodom božićnih blagdana,  u proračunu Općine Vinica i ove su godine osigurana financijska sredstva za isplatu jednokratnih potpora - božićnica našim umirovljenicima. Božićnice u iznosu od 200,00 kn isplatiti će se umirovljenicima čiji ukupni mirovinski prihodi (uključujući i inozemne)  ne prelaze iznos od 2.000,00 kn. Pravo na isplatu potpore umirovljenici će ostvariti uz predočenje osobne iskaznice te zadnjeg odreska od mirovine ili izvoda s tekućeg računa iz kojeg je vidljiva […]

  today15/12/2021 114

  0%