play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U bogatom programu Dana Općine Donja Voća svatko će pronaći ponešto za sebe

Nakon što je proteklog vikenda obilježavanjem blagdana svetog Huberta, zaštitnika lovaca te danom otvorenih vrata i pokaznom vježbom DVD-a Donja Voća započelo obilježavanje ovogodišnjih Dana Općine Donja Voća, bliži se i središnji dio proslave, a u bogatom programu kojeg je Općina pripremila svatko će moći pronaći ponešto za sebe.

U petak, na sam Dan Općine Donja Voća i blagdan svetog Martina, zaštitnika tamošnje župe program započinje u 11 sati svetom misom „Sveti Martin” uz proštenjarske običaje, a nastavlja se u poslijepodnevnim satima nezaobilaznom jesenskom manifestacijom – kestenijadom koja će se s početkom u 17 sati održati u šatoru NK „Vindija”. Najsvečaniji dio programa proslave, svečana sjednica Općinskog vijeća na redu je u 18 sati u prostorima DVD-a Donja Voća.

U organizaciji KUD-a Voća u 19 sati u šatoru NK „Vindija” održat će se glumačka večer, dok od 20 sati, kao uvod u vikend događanja slijedi dobra zabava uz dva koncerta. Prvo nastupa Ivica Pepelko, a potom u 22 sata pozornicu preuzima Tamburaški sastav „Prvi srakarski tamburaši”.

Bogat subotnji program počinje sportom, a donosi zaista ponešto za svakoga, od onih najmanjih, pa do onih nešto starijih. S početkom u 10 sati ispred NK „Vindija” starta 1. špilja Vindija trail, nova utrka čiji su osnovni motivi špilja Vindija i jedinstven voćanski kraj bogat kulturnom baštinom i prirodnim ljepotama.

Od 11 do 16 sati ispred DVD-a Donja Voća na rasporedu su program za djecu, zip line i olimpijada starih sportova. Mališani će moći uživati i u predstavi za djecu „Šašava avantura” s početkom u 16 sati u šatoru NK „Vindija” te radionicama pod nazivom „Jesen” koje počinju u 17 sati u prostorijama NK „Vindija”. U 18 sati u prostorijama DVD-a Donja Voća održat će se mala skupština DVD-a, a u 19 sati na red dolaze ljubitelji folklora. Naime, svečanim mimohodom i smotrom folklora u organizaciji KUD-a voća folkloraši će posjetiteljima predstaviti svoje nošnje, plesove i pjesmu.

Nakon smotre folklora u šatoru NK „Vindija” u 20 sati održat će se ceremonija krštenja mošta, a potom u 21 sat slijedi nastup Aktiv banda.

Događanja se nastavljaju i u nedjelju kada će se s početkom u 10 sati u organizaciji KUD-a Voća održati umjetnička kolonija „Dani braće Stolnik – martinjsko izdanje”, a u 12 sati u šatoru NK „Vindija” predstavit će se voćanske udruge. Proslava Dana Općine završava najvažnijom sporednom stvari na svijetu – nogometom. Naime, s početkom u 13.30 sati na tamošnjem nogometnom igralištu snage će odmjeriti NK Vindija i NK Vinica.

I načelnica Sanja Kočet pozvala je mještane i posjetitelje da se pridruže zaista bogatom programu kojeg je Općina Donja Voća pripremila u suradnji sa svojim udrugama. „Naše aktivne i brojne udruge rado se uključuju u sve manifestacije koje Općina organizira što su sada još jednom pokazale. Zahvaljujući odličnoj suradnji, kako među udrugama, tako i između Općine i udruga, ove će godine u programu obilježavanja naših dana svatko moći pronaći ponešto za sebe. Bit će tu sporta, folklora, programa za naše najmlađe, predstavljanja naših vrijednih udruga, ali i promocije svega onog po čemu je Donja Voća jedinstvena” – rekla je načelnica Kočet posebno istaknuvši špilju Vindija, jedno od najznačajnijih arheoloških i paleontoloških nalazišta u Hrvatskoj.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Jana Koščak dijelila medalje na kvalifikacijama Erste Plave Lige

  Stadion Sloboda u Varaždinu, 22. svibnja bio je domaćin kvalifikacija za Erste Plavu ligu 2024, za koju su se natjecali učenici osnovnih škola iz Varaždinske županije i okolice. Sudjelovalo je 187 djece od 1. do 6. razreda, a po dvoje najboljih iz svake discipline i kategorije plasiralo se na finalno natjecanje, koje će se održati 7. rujna u Zagrebu u sklopu memorijala Boris Hanžeković. Nenad Pavliček iz Atletskog kluba Sloboda, […]

  today25/05/2024 8

  0%